UA RU

Подарунок на день народження: хто може отримати додаткові кошти

Грошова допомога доступна лише в одній області та для визначених категорій осіб

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям доступна нова одноразова виплата

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В Україні деякі жителі Івано-Франківської області можуть отримати додаткову фінансову допомогу з нагоди дня народження. Кошти виплачують лише людям похилого віку та особам з інвалідністю.

Про це повідомив мер Руслан Марцінків в Telegram-каналі.

Зазначимо, що додаткові одноразові нарахування за особистим зверненням в області здійснюють не вперше. Ідея дарувати з нагоди дня народження фінансову підтримку належить міському голові. Він уточнив, що право на виплати належить двом категоріям жителів – людям "Золотого віку" та особам з інвалідністю І-ІІ груп.

Оформити отримання коштів можна кількома способами – відвідавши будь-яке місцеве відділення ЦНАП або авторизувавшись на сайті відомства. У першому варіанті потрібно принести пакет документів, серед яких:

Додаткові питання співробітники ЦНАП приймають електронною поштою cnap@mvk.if.ua або на гарячій лінії у службі підтримки клієнтів. Втім можна не завдавати собі зайвих клопотів і оформити допомогу онлайн. Варто лише авторизуватися на сайті ЦНАП у розділі "Сервіси", використавши персональний BankID. Коди послуги наступні:

Допомога киянам з міського бюджету

Малозахищені жителі столиці та ВПО можуть претендувати на соціальну допомогу за програмою "Турбота. Назустріч киянам". Її виплачують після особистого звернення до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації. Йдеться про таку матеріальну підтримку:

Це не повний перелік можливих виплат. Наприклад, киянам з малозабезпечених родин, із сімей Героїв Небесної Сотні, сиротам, студентам з інвалідністю доступні кошти на часткову оплату навчання у закладах вищої освіти за їхнім вибором.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть отримати тисячу доларів від США, і розповідав, кому нарахують та як подати заявку. Також ми повідомляли, що українці в Польщі можуть отримати 18 000 грн допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі