UA RU

Обмінники вразять чергами? Що буде з курсом долара наступного тижня

Експерт пояснив, чого варто очікувати від курсу долара протягом наступного тижня 20-26 березня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що відбуватиметься з валютою наступного тижня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку України протягом наступного тижня не спостерігатиметься суттєвих змін. Курс долара коливатиметься в межах 38-39 гривень.

Про це сайту Pro Гроші розповів директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко.

Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня 20-26 березня

За словами експерта, на валютному ринку можливі тимчасові зміни курсу то в бік зростання, то в бік зменшення, однак їх варто вважати "ситуативними" (тимчасовими). Адже вони не здатні у глобальному вимірі змінити кон’юнктуру ринку.

За нашими оцінками, впродовж 20-26 березня попит і пропозиція на готівкову валюту перебуватимуть в балансі, без ажіотажу та раптових сплесків активності покупців-продавців.

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Він також нагадав, що однією з причин зміцнення гривні у лютому та на початку березня став надлишок готівкової валюти, тобто пропозиція перевищила попит в середньому на 5-7%.

Варто також зауважити, що з останньої декади березня очікується пожвавлення в різних галузях економіки. По-перше, йдеться про аграрний сектор, адже починається посівна. По-друге, стабільна наразі енергосистема посприяє поновленню системного виробництва товарів, – каже експерт.

Марченко наголосив, що зростання економіки в умовах війни — дуже важливий фактор, який потенційно може зменшити залежність України від макрофінансової допомоги й продовжувати втримувати готівковий курс іноземних валют.

Яким буде курс долара через два місяці

Експерт пояснив, що на певну зміну курсу долара протягом весни 2023 року можуть впливати такі чинники:

Раніше ми розповідали, чи варто зараз купувати долари. Також ми писали, скільки коштуватиме долар наприкінці 2023 року. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі