UA RU

Обмінники показали новий курс долара після вихідних: скільки коштує валюта 20 лютого

У понеділок вранці обмінники оновили показники відповідно до ситуації на готівковому валютному ринку

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Який курс валют в обмінниках 20 лютого

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Експерти прогнозували, що у період з 20 по 26 лютого, тобто весь поточний тиждень, курс долара та євро на готівковому ринку не похитнеться, а залишатиметься відносно стабільним. Обмінники у понеділок, 20 лютого, встановили оновлені значення купівлі/продажу американської та європейської валют.

Дані повідомляє моніторинговий портал Мінфін.

Курс долара та євро в обмінниках України

Середні показники курсу долара станом на 12:00 в обмінних пунктах дорівнюють:

Євро можна купити чи продати в обмінниках за наступним курсом:

При цьому в банках України показники відрізняються. ПриватБанк дозволяє продати долар за 39,20 грн, Ощадбанк – за 39,55 грн, що не настільки приємно для гаманця, як пропонують обмінники. Втім купити американську валюту в ПриватБанку за курсом 39,70 грн/дол. вигідніше, ніж в обмінних пунктах.

За словами директора департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Германа Марченка, протягом поточного тижня не буде значних коливань курсів. Американська валюта не вийде за межу 41 грн/дол. та не опуститься нижче 39,5 грн/дол. Стабільність на ринку обумовлена збалансованістю "воєнної" економіки країни та повільному росту інфляції (не більше 1% на місяць). Плюс значну частку дефіциту в державному бюджеті покриває фінансова допомога від міжнародних партнерів.

Що ви обираєте для обміну валют?

Де вигідніше обмінювати валюту

Українці здебільшого звертаються до послуг обмінних пунктів, коли хочуть отримати якусь валюту. Перевага цих установ у більш вигідних показниках, адже зазвичай готівкові курси в банках встановлюються відповідно до ситуації на міжбанку. Фінустанови купують валюту за меншим курсом, а продають за більшим, забираючи як прибуток різницю.

Але варто бути дуже обережними, користуючись послугами обмінників, адже можна натрапити на тіньовий об’єкт, діяльність якого не регулюється НБУ. Банки в цьому плані безпечніші: ви можете не хвилюватися, що отримаєте фальшиву купюру. Тож завжди звертайте увагу на назву компанії, яка знаходиться на вивісці або в документах в куточку споживача. Вона повинна відображатися в списку легальних торговельних валютних точок на сайті Нацбанку.

При цьому банки можуть погоджувати індивідуальний курс, якщо сума – від 5 000 доларів або євро, які клієнт планує розмістити на депозит строком від 3-х місяців. Зауважимо, що фінустанови не дозволяють заздалегідь бронювати готівку для обміну.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс долара нарешті обрав стабільність, та розповідав, що буде з валютою наступного тижня. Також ми повідомляли, що краще робити з валютою: бігти в обмінники чи залишити кошти "під матрацом".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі