UA RU

Курс долара на чорному ринку різко змінив напрямок: за скільки спекулянти продають валюту

Розповідаємо, за скільки можна купити й продати іноземну валюту на чорному ринку в останній день березня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що відбувається з валютою на чорному ринку 31 березня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на чорному ринку трохи підвищився в останній день березня. Хоча кілька днів поспіль американська валюта змінювала свої показники у бік зниження.

Про це свідчать дані сайту Мінфін.

Курс на чорному ринку

Станом на 31 березня 11:55 показники долара на чорному ринку такі:

Помітно підвищився й курс євро:

Курс в обмінниках

В обмінних пунктах курс долара також демонструє зміну показників у бік зростання:

Щодо євро, то він також значно подорожчав в обмінниках у п'ятницю, 31 березня:

Коли НБУ може відмовитися від фіксованого курсу та за яких умов

Міжнародний валютний фонд (МВФ) та Україна домовилися про чотирирічний пакет фінансування на суму 15,6 млрд доларів. Така кредитна програма складатиметься з двох етапів. У пресслужбі Нацбанку зазначили, що під час другого етапу можливе запровадження політики плаваючого курсоутворення. Тобто фіксований курс буде скасовано.

Відомо, що перший етап кредитної програми МВФ для України триватиме від 12 до 18 місяців. Тому відмова від фіксованого курсу долара в Україні може відбутися не раніше 2024 року.

Що буде з курсом долара у квітні

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що на стабільний та прогнозований стан курсу долара впливатиме кілька вагомих обставин.

Насамперед ситуація на валютному ринку залежатиме від політики НБУ та ефективних заходів з утримання балансу між попитом і пропозицією на готівкову валюту. Також важливим фактором стане й отримання системної міжнародної фінансової допомоги, адже частина коштів буде спрямована на покриття дефіциту бюджету.

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

За його словами, враховуючи ці фактори, валютний ринок у квітні буде стабільним та передбачуваним. Попри можливі коливання, загальні валютні тренди залишаться без змін: курс долара буде в межах 37,8-38,8 грн, а курс євро – 40-41 грн.

Раніше ми розповідали, скільки коштуватиме долар наприкінці 2023 року. Також ми писали, що буде з валютним ринком найближчим часом. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі