UA RU

Купюри під загрозою: як очистити гроші від плісняви без пошкоджень

Доларові купюри, покриті пліснявою, можна врятувати, очистивши їх, використовуючи деякі хитрощі

Фото: Unsplash

Зацвілі купюри можна привести до первісного вигляду

Фото: Unsplash

Багато людей зберігають свої заощадження в поганих умовах, навіть не думаючи, що це може знищити їхні гроші. Якщо ви побачили, що ваші гроші покриті пліснявою, не хвилюйтеся, адже доларові купюри можна почистити.

Про це розповіли користувачі Quora.

Як очистити доларову купюру від цвілі

Переконайтеся, що доларові купюри не надто делікатні та що це насправді пліснява, перш ніж видаляти цвіль. Якщо ви не знаєте, як виглядає грибок на доларах, ви можете порівняти зображення, використовуючи відповідний запит у Google.

Коли ви переконаєтеся, що це дійсно ваш випадок, обережно протріть уражені місця м’якою сухою тканиною, щоб видалити цвіль.

Потім змішайте невелику кількість розчину відбілювача з водою в пропорції 1 до 10 і використайте чисту тканину, щоб видалити плями на купюрі. Будьте надзвичайно обережні, щоб не розтратити гроші.

Після того, як промиєте купюри розчином, можете розкласти їх сушитися на рушник, накритий іншим рушником, щоб вони висохли рівномірно.

Попри те, що багато людей сумніваються щодо того, чи можна мити долари білизною, вони не становлять небезпеки для грошей, якщо їх не занурювати повністю в засіб. Крім того, можна просушити гроші або на сухому рушнику, або вручну висушити кожну купюру розмахуючи ними по вітру.

Раніше ми розповідали про те, як самостійно визначити справжність доларових купюр. Також ми писали про те, чому доларова купюра 1996 року викликає страх у банків та обмінників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі