UA RU

Допомогу від ООН виплачуватимуть по-новому: хто зможе відразу отримати 13 тисяч гривень

Нараховувати виплати постраждалим від війни українцям будуть відразу за шість місяців

Колаж: Pro Гроші

В Україні змінили умови виплат від ООН

Колаж: Pro Гроші

Напередодні важкої зими у постраждалих від війни українців з'явилася можливість отримати виплати від ООН відразу за кілька місяців.

Про це повідомляє Благодійний фонд "Право на захист", що є офіційним партнером УВКБ ООН зі збору даних на грошову допомогу.

Українцям, які залишають свої домівки зараз, складніше знайти житло та встигнути підготуватися до холодів. Саме такі родини в першу чергу потребують гуманітарної та фінансової підтримки.

Хто зможе отримати виплати та на яких умовах

Усі, хто підпадає під умови програми та подасть заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН у пунктах збору даних БФ "Право на захист", отримають виплати за 6 місяців. Тобто загальна сума на людину становитиме 13 320 гривень.

Усі, зареєстровані з 1 вересня, також автоматично отримають додаткові виплати ще за 3 місяці. Повторно реєструватися не потрібно.

Грошова допомога буде виплачена двома траншами (кожен транш – сума за 3 місяці) з різницею у декілька тижнів. При цьому, якщо один транш буде перевищувати 30 тисяч гривень (за декілька людей у родині одразу, наприклад), то він буде поділений на декілька виплат та надісланий з різницею у 24 години.

Ті, хто реєструвався на грошову допомогу до 1 вересня, отримають виплату за 3 місяці, як повідомлялося попередньо.

Тож для того, щоб отримати виплату одразу за кілька місяців, потрібно подавати документи саме у пунктах збору даних БФ "Право на захист".

Де розташовані такі пункти

Вони є у Львівській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Житомирській, Київській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Одеській областях. Повний список можна переглянути за посиланням.

Оформити виплату можуть родини, які раніше не отримували допомогу від міжнародних організацій та мають дохід, менший за 5 400 гривень на людину. Крім того, родини повинні відноситися до однієї із критерій вразливості із такого переліку:

При цьому подати заявку на допомогу можуть лише такі родини:

Раніше ми розповідали, що деякі українці, які постраждали від війни, можуть отримати допомогу через "Дію". Також ми писали, що українських студентів, які стали ВПО, переведуть на бюджет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі