UA RU

Без суду не обійтися? Що робити військовим, якщо не виплачують "бойові"

Для того, аби військові мали можливість стягнути такі виплати, потрібно підтвердити свою участь в бойових діях

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Військові можуть стягнути виплати в судовому порядку

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовці, які беруть участь в бойових діях, мають право на "бойові" виплати у розмірі 100 тис. грн. Проте, існують випадки, коли захисники не можуть отримати такі виплати.

Що робити у такому разі розповів адвокат Роман Лихачов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, військовослужбовцям потрібно в обов'язковому порядку брати витяги з бойових розпоряджень, з журналів бойових дій та інших документів для того, аби надалі можна було звернутися до суду щодо стягнення необхідних виплат.

"Крім того, у разі, якщо військовий вважає, що йому неправомірно не доплачуються гроші, то він може звернутися зі скаргами на відповідні командування та надалі отримувати такі виплати", – пояснив адвокат.

Він також додав, що в Україні вже є випадки судової практики, які говорять про те, що військовослужбовці, які брали безпосередньо участь в бойових діях, або їхньому забезпеченні, мають право на відповідні виплати. Тому, якщо захисники їх не отримують, краще звернутися до суду з відповідними підтверджуючими документами.

Хто має право на додаткову виплату у розмірі 100 тис. грн

На таку грошову винагороду можуть розраховувати військовослужбовці, які безпосередньо беруть участь в активних бойових діях або вчиняють заходи з національної безпеки й оборони країни.

Йдеться про захисників, які:

При цьому на таку суму виплат можуть розраховувати й військові, які отримали поранення та перебувають на стаціонарному лікуванні, родини захисників, які загинули (померли) внаслідок отриманого поранення та інші категорії українців.

Раніше ми розповідали, куди звертатися військовому за виплатами у разі поранення. Також ми писали, яку компенсацію можуть отримати деякі захисники.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі