UA RU

Вкриті діамантами: які ляльки Барбі є найдорожчими в історії (фото)

Віддаючи тисячі доларів за одну ляльку, покупець отримує не іграшку, а колекційну унікальну річ, що обумовлює захмарні ціни деяких екземплярів

Фото: Pinterest, Mattel, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі ляльки Барбі в історії – скільки вони коштують

Фото: Pinterest, Mattel, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Прем’єра фільму "Барбі" в українських кінотеатрах запланована 20 липня. Напередодні світових показів максимально активізувалася виробнича індустрія: почали з’являтися нові іграшки, аксесуари, сувеніри.

Сайт Pro Гроші пропонує згадати, які ляльки Барбі стали найдорожчими в історії та скільки грошей за них віддали колекціонери.

Барбі "in Midnight Red"

Спершу ніхто не ставив ставки на цю колекцію, яку випустили обмеженим тиражем. Ляльку в довгій червоній сукні та плащі з хутряною підкладкою і білими рукавичками створили в далекому 1965 році. На аукціоні Christie's у 2006 році, де продали понад 4 000 екземплярів Барбі, Midnight Red стала окрасою. Її купили за 17 091 долар, і тоді сума стала рекордом за всю історію існування американської компанії Mattel.

Barbie in Midnight Red
Фото: Christie's

Оригінальна Барбі 1959 року

Це дебютна лялька, яку ще називають "кінський хвіст №1". Вона має золоте волосся, чорно-білий купальний костюм і блакитні тіні для повік. У 2006 році її продали за 27 450 доларів. І сьогодні один екземпляр з оригінальними аксесуарами та в коробці на eBay продають за 25 000 доларів. Взагалі стан не впливає на ціну, тож навіть пошкоджену ляльку 1959 року куплять за колосальну суму.

Барбі 1959 року
Фото: eBay

Барбі до 40-річчя Mattel

1999 року компанія Mattel святкувала 40-річчя Барбі, тому замовила в міжнародного алмазної корпорації De Beers виготовлення особливої ляльки. Результат перевершив очікування – образ поєднав бікіні із золота та діамантів, спідницю зі східними мотивами та пояс,прикрашений 160 діамантами De Beers. Також ця Барбі отримала чорне волосся замість традиційного світлого. Ціна – 85 тисяч доларів.

Барбі від De Beers
Фото: Pinterest

Барбі та Кришталевий замок

В рамках маркетингової кампанії для однойменного мультфільму про Барбі компанія випустила одну з найдорожчих ляльок. Її образ – повна копія героїні: тіару, сережки, намисто, браслет і каблучку виготовили з білого золота і вкрили справжніми діамантами. Загальна вага коштовностей становила 20,66 карат. Завдяки інкрустації вартість Барбі піднялася до 94 800 доларів.

Барбі, випущена спільно з мультфільмом
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Барбі від Стефано Кантурі

Mattel спеціально звернулася до дизайнера, щоб той створив єдину у своєму роді ляльку Барбі, яку визнають найдорожчою в історії. Майстру знадобилося пів року, щоб виконати замовлення. Серед особливостей – намисто з центральним пурпурно-рожевим квадратним діамантом смарагдового огранювання. Барбі Кантурі також носить каблучку з діамантом.

Лялька одягнена у скромну чорну вечірню сукню, яка відтіняє яскравий блиск коштовностей. Вартість єдиного екземпляру – 302 500 доларів. Ціллю створення було зібрати кошти для Фонду дослідження раку молочної залози, що вдалося здійснити в 2010 році завдяки аукціону Christie's.

Найдорожча Барбі в історії
Фото: Mattel

Раніше сайт Pro Гроші писав про кращі стрімінгові сервіси та розповідав, як платити менше і отримати більше. Також ми повідомляли про топ фільмів, від яких холоне кров.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі