UA RU

Скільки коштує здати золото в ломбард – мінімальна та максимальна ціна

Ломбарди приймають цінний метал різної проби, від чого залежить кінцева вартість виробів

Фото: skarb.com.ua, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на золото в ломбардах України

Фото: skarb.com.ua, НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці користуються послугами ломбардів з різних причин. Наприклад, золоті прикраси втратили презентабельний вигляд або пошкодилися. Також необхідність здати цінний метал з’являється через потребу швидко отримати готівку. Не важливо, що привело вас до ломбарду, головне – скільки грошей вдасться дістати.

Сайт Pro Гроші розповідає, яку мінімальну та максимальну ціну пропонують ломбарди в Україні за 1 грам золота.

Яке золото приймають ломбарди

Вартість прикраси, яку ви принесете в ломбард, залежить від проби, тобто відсоткового вмісту чистого золота в сплаві. Ось деякі найбільш поширені проби, які можна здати:

Пробу можна визначити за допомогою спеціального приладу – рентгенівського флуоресцентного спектрометра (XRF). Також її фіксують на самому виробі, що дозволяє фахівцям у ломбарді одразу визначити цінові характеристики прикраси.

Скільки платять українські ломбарди за золото

Ринкова вартість за грам дорогоцінного металу в усіх ломбардах України практично однакова, оскільки повинна відповідати лондонському фіксингу (щоденному встановленню ціни на конкретний товар в певний проміжок часу).

Мінімальну суму українці отримають за найдешевшу пробу і навпаки. Тож ціни за різні проби в Україні наступні (за 1 грам):

Варто розуміти, що готові вироби не коштуватимуть стільки ж, скільки в ювелірних магазинах, навіть якщо зовнішній стан буде як новий. Адже враховуються витрати на виготовлення і додається торгова націнка. Тому різниця в розцінках становитиме мінімум 30-40%.

Здати можна все: сережки, браслети, каблучки, монети, годинники та навіть брухт (вироби з серйозними деформаціями, відсутніми ланками, неробочими замками, без пари тощо). Щоб визначити ціну, враховують вагу (без пошкоджених деталей і не золотих частин) та пробу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує здати металобрухт в Україні та розповідав про ціни за тонну та кілограм. Також ми повідомляли, де здати металобрухт в Україні та отримати більше грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі