UA RU

Ще одна категорія українців отримає грошову допомогу від ООН – хто та за яких умов

Розповідаємо, хто з українців може розраховувати на грошову допомогу від міжнародної організації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хто з українців може отримати допомогу від міжнародної організації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій, тепер можуть розраховувати на грошову допомогу від ООН.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Раніше таку допомогу отримували лише внутрішньо переміщені особи, однак зараз на виплати можуть розраховувати й українці, які опинилися у скрутному становищі через війну. Йдеться про осіб, які мають дохід, менший ніж 5 400 гривень на місяць. У Міністерстві наголосили, що у пріоритеті – найбільш незахищені верстви населення.

Як отримати допомогу

Для оформлення виплат громадянам потрібно подати відповідні заявки, які приймають у пунктах збору даних, розташованих у регіонах. Для заповнення заявки необхідно мати при собі такі документи:

Важливо, що на момент оформлення заявки необхідна присутність всіх членів сім'ї, за винятком громадян з обмеженою мобільністю (це потрібно підтвердити документально). Така процедура потрібна для того, аби засвідчити достовірність усіх даних.

Хто отримає допомогу для ВПО у 2023 році

Українці продовжують отримувати грошову допомогу від держави у розмірі 3 000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю й 2 000 гривень для всіх інших осіб. У 2023 році на такі виплати можуть розраховувати:

Раніше ми розповідали, що в Україні зміниться механізм перевірок ВПО. Також ми писали, на які виплати можуть розраховувати військові під час звільнення зі служби.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі