UA RU

Pro Гроші на ринку та в магазині – де українцям вигідніше купувати одяг

Ми порівняли ціни та підсумували всі витрати, які вийшли під час покупок

Фото: УНІАН. Коллаж: Pro Гроші

На ринку українці можуть знайти чимало копій на оригінали

Фото: УНІАН. Коллаж: Pro Гроші

Українці купують речі там, де їм зручно. Хтось любить походити по магазинах, приміряти все, що є на вішалках, а хтось, навпаки, надає перевагу інтернет-покупкам. Адже так можна зекономити час та досить швидко обрати те, що вам необхідно. Однак є і ті, хто надає перевагу покупкам одягу на ринку через те, що там може бути дешевше. Та чи дійсно це так?

Ми вирішили порівняти ціни в популярному інтернет-магазині та на ринку й обрати, де скуплятися українцям буде вигідніше.

Наприклад, аби зібрати простий жіночий образ, ми обрали:

Розпочнемо з футболки. На ринку ви віддасте за неї близько 500 гривень. Футболка українського виробництва коштує 585 гривень. В популярному магазині, де зібрані українські бренди, ми знайшли схожу за 455 гривень.

Джинси знайшли на ринку за 1 000 гривень, але іноді продавці навіть готові зменшити ціну. В магазині схожі джинси за 2 700 гривень, однак врахуйте те, що тут вам поторгуватися не вдасться.

Кофта обійшлась в 980 гривень. Така ціна на ринку середня. В магазині спортивну кофту ми знайшли за 890 гривень, однак ця ціна не середня, а одна з найменших.

Вибір кросівок на ринку був чималий. Здебільшого люди беруть тут взуття лише на один сезон. Ціна – 389 гривень. Найдешевша пара в інтернет-магазині коштувала 1 839 гривень.

Отже, підсумовуючи виходить, що зібрати повсякденний образ на ринку коштує 2 954 гривні. А от схожий образ в магазині вам обійдеться в 5 884 гривні.


Для чоловічого повсякденного образу ми обрали той самий перелік речей:

За футболку на ринку ми віддали 345 гривень. В магазині вона коштує 595 гривень.

Джинси на ринку вам обійдуться у 945 гривень. Здебільшого так вони коштують і на всі інших точках, а от в магазині одні з дешевих коштують 1 400 гривень.

Спортивна кофта в магазині теж обійдеться дещо дорожче. Тут ми знайшли за 1 150 гривень, а на ринку за 850 гривень, де і кросівки коштували 789 гривень. В магазині ви віддасте за пару спортивного взуття 2 900 гривень.

Додаємо всі ціни й виходить, що образ з ринку обійшовся у 2 929 гривень. За речі з магазину ви віддасте загалом 6 045 гривень.

Та зверніть увагу, що ціна досить різна через бренди. Адже на ринку ви знайдете речі маловідомих брендів та чимало копій оригіналів. В магазині українські брендові речі можуть коштувати дещо дорожче.

Раніше ми розповідали, які ще продукти стануть дешевшими у травні. Ще ми писали, як війна змінила ціни на продукти харчування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі