UA RU

Не прийме жодна компанія – що заборонено здавати на брухт в Україні

Не будь-який мотлох приймають на брухт, і перш ніж вести метал в пункт приймання, потрібно переконатися, що його у вас точно куплять

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі речі не приймають в якості чорного брухту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякий брухт жодна компанія не купить, оскільки існує низка обмежень щодо здачі металів на повторне перероблення. Вони стосуються як зовнішнього вигляду та якості брухту, так і конкретних конструкцій. Тож аби не отримати відмову, спершу переконайтеся, що ваш чорний метал точно не входить у список заборонених.

Сайт Pro Гроші розповідає, що не можна здавати як чорний брухт в Україні.

Який брухт не приймають на перероблювання

Для початку слід впевнитися, що металеві конструкції відповідають встановленим вимогам. Це стосується якості, складу, упакування тощо. Аби вам не відмовили у купівлі, заздалегідь відсортуйте мотлох та очистіть від забруднень. Велика кількість іржі – однозначне табу для більшості компаній. Наприклад, радіатор не приймуть через загрозу загоряння, якщо він міститиме олію чи якісь рідини.

Загалом заборонено здавати:

Переконавшись, що зовнішній вигляд металів відповідає вимогам, вони відсортовані та позбавлені бруду, можна бути впевненим, що їх приймуть на брухт. Хіба що конструкції належать до цього переліку:

Жодну зі вказаних конструкцій не приймають як чорний брухт в Україні. Приватні власність, наприклад, автомобілі, можна здавати, але тільки за наявності підтверджувальних документів.

Що дуже вигідно здавати на брухт

Раніше ми розповідали, що деякі метали набагато дорожчі за інші, тому вироби з них можна вигідно здати. Чорні метали – найдешевші, заробіток виходитиме солідним тільки у випадку продажу великих обсягів, зокрема, від тонни. А кольорові метали, особливо мідь, дуже затребувані та водночас легко добуваються в домашніх умовах.

Загалом чимало заробити українці можуть на здачі міді, латуні, бронзи, алюмінію та свинцю. Бронзу зазвичай знаходять у кухонному посуді та деяких декоративних елементах інтер’єру – люстрах і скульптурах. Також нею інколи вкривають поверхні дверної фурнітури.

Свинцю багато в акумуляторах, автомобільних колесах, демонтованих лічильниках, мисливських і рибальських снастях. Латунь міститься у старих кранах, радіаторах і змішувачах, алюміній – у деталях транспортних засобів. Міді чимало у радянській побутовій техніці, особливо холодильниках. Також її можна добути з дверних ручок і замків.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни на брухт невпинно падають і розповідав, що відбувається на світовому ринку металів. Також ми повідомляли, які вироби з нержавійки найдорожче приймають на брухт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі