UA RU

На радянських книгах можна розбагатіти: скільки дадуть за твори відомих авторів (фото)

В українців дома може зберігатися багато старих радянських книг, причому в повних зібраннях колекцій, які продають за тисячі доларів

Фото: Violity, Pinterest, OLX. Колаж: Pro Гроші

Старі радянські книги можна дорого продати

Фото: Violity, Pinterest, OLX. Колаж: Pro Гроші

Нашим дідусям і бабусям якось вдалося назбирати великі колекції книг радянських та іноземних авторів. Причому зберегти їх в ідеальному чи близькому до такого стані. Тепер, щоб розвантажити квартиру та звільнити місце в шафах для більш актуальних речей, можна продати книги колекціонерам, які віддадуть за повні колекції чималі гроші.

Оголошення публікують на онлайн-аукціоні Violity.

Зібрання творів Миколи Гоголя у 8 томах пропонують купити за 25 000 грн, або 695 доларів. Всі книги видали до 200-річчя письменника, тож випуск ілюстрований та колекційний. Всередині також наявні геліогравюри, виготовлені на замовлення в Лондоні. Деякі томи мають незначні пошкодження, зокрема розриви корінців, плями на сторінках, дефекти на палітурках та ін. Але навіть в такому стані буде вдосталь охочих придбати зібрання.

Перше видання п’єси "Захід" Ісаака Бабеля (1928 рік) продають за 19 750 грн, або 549 доларів. З дефектів – надриви корінця, пошкодження кутів палітурки, сліди користування. Тираж цього видання був всього 5 000 екземплярів, тож відносна ексклюзивність гарантована.

Ще одне повне зібрання творів Миколи Гоголя, випущене після 1895 року. Всередині чорно-білі ілюстрації, реставрація ніколи не проводилася, проте стан книги не найкращий, враховуючи роки випуску. На обкладинці є незначні плями. Літературне надбання Гоголя видали під редакцією П.В. Бикова. Воно коштує 28 000 грн, або 779 доларів.

Повісті та оповідання Василя Жуковського 1826 року випуску продають за 82 500 грн, або 2 294 долари. Наявні потертості та забруднення палітурки, також довелося реставрувати корінець. Є незначні плями на обкладинці. Власник книги зазначив, що вона має колекційне та історичне значення.

Які ще радянські речі продають на аукціонах

Часто в Інтернеті можна натрапити на лоти, які презентують предмети побуту радянської епохи, зокрема посуд. Чайний сервіз, виготовлений на Полонському заводі художньої кераміки, виставили на продаж за 4 400 грн.

Колекція містить 15 предметів, а саме чашки, заварник, цукорницю, блюдця. Посуд не в ідеальному стані, кришка заварника з плямами. Але загалом значні дефекти відсутні. За словами продавця, сервіз стояв у шафі "на крайній випадок", ним майже ніколи не користувалися.

Весь набір виготовлений з порцеляни кольору "кобальт" із позолотою.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні дорого куплять радянські речі та розповідав, що можна продати за великі гроші. Також ми повідомляли, за скільки продають бюст Сталіна та помпу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі