UA RU

Мобілізація в Україні: коли військові можуть змінити місце проходження служби

Розповідаємо, за яких обставин це можливо та які документи для цього потрібні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За яких обставин військові можуть змінити місце проходження служби

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі військовослужбовці під час війни можуть подати заяву на переміщення на нове місце проходження військової служби. Проте для цього мають бути певні обставини.

Про це йдеться у Положенні "Про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України".

Коли можна змінити місце проходження військової служби

Згідно із документом, однією з причин переміщення військовослужбовця на нове місце проходження військової служби є погіршення стану його здоров’я або стану здоров’я членів його сім’ї. Для цього потрібно скласти рапорт, додати відповідний медичний висновок та документи, які підтверджують необхідність зміни місця проходження служби.

Якщо у військового, який проходить службу за контрактом, з'явилися певні підстави для зміни місця проходження військової служби, а саме потреба догляду за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) чи особами, які виховували його з дитинства замість батьків та були визнані опікунами й мешкають окремо від сім’ї військовослужбовця, він може подати рапорт та всі підтверджуючі документи, які розглядатимуть командири з’єднань та інші посадові особи.

Хто може проходити військову службу за місцем проживання

Раніше ми розповідали, чи можуть вручати повістки чоловікам, які перебувають за кордоном. Також ми писали, чи може військовий, якого звільнили зі служби, виїхати за кордон. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі