UA RU

Лише для обраних: який годинник носить найбагатший чоловік світу (фото)

Бернар Арно, який володіє найбільшою компанією з виробництва предметів розкоші, не міг обійтися без унікального годинника

Фото: Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

Годинник, який носить Бернар Арно – найбагатша людина світу

Фото: Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

Перше місце у списку найбагатших людей світу очолює Бернар Арно – головний виконавчий директор французького конгломерату LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA. Це найбільша у світі компанія з виробництва предметів розкоші. Мільярдер не пошкодував коштів на важливий аксесуар – годинник.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує унікальний годинник Бернара Арно.

Patek Philipe 5740 з циферблатом від Tiffany

Деякі багаті люди, навіть маючи мільярди доларів, не витрачають кошти на предмети розкоші – одяг, аксесуари, автомобілі тощо. Зокрема Білл Гейтс, який ще кілька років тому очолював список Forbes, носив на зап’ястку модель Casio W214H-1AV, які коштували менше 20 доларів.

Але Бернар Арно не відрізняється такою ощадливістю та скромністю. Він володіє годинником з лімітованої колекції Tiffany Blue Patek Philippe, яких випустили всього 170 екземплярів. Цей аксесуар став результатом колаборації компаній.

Відомо, що бірюзовий циферблат виготовлений з білого золота. Він поєднує чорно-білі годинникові мітки та стрілки з вічним календарем і фазами Місяця на додатковому циферблаті. З’ясувати, що Бернар Арно носить унікальний аксесуар, вдалося завдяки фотографії від його сина Фредеріка, зробленій під час гри з батьком в шахи.

Вартість годинника важко назвати, оскільки свого часу в роздріб моделі продавали за ціною 52 635 доларів. Але на благодійному аукціоні невідома особа купила екземпляр за 6,5 мільйона доларів. Згодом виявилося, що щасливчиком став 31-річний колекціонер із Каліфорнії Зак Лу, великий фанат Patek Philippe, який збирає годинники з 15 років.

В якому маєтку живе Бернар Арно

Мільярдер має не одне житло, розташоване по всьому світу, його вважають активним колекціонером та інвестором. Але головна резиденція багатія – маєток у Франції, датований 17 століттям. Це справжній замок на дванадцять спалень, об лаштований предметами розкоші.

Зокрема всередині кімнати прикрашають картини знаменитих художників, як от Жан-Мішеля Баскія, Деміена Херста, Мауріціо Каттелана, Енді Уорхола і Пабло Пікассо. На думку експертів, вартість нерухомості становить більше 200 млн доларів.

Як говорить сам Арно, залишатися на першій сходинці найбагатших людей світу йому допомагає бажання здорової конкуренції та справедливої перемоги. Він переконаний, що не можна зупинятися навіть на вершині, а кожна справа потребує максимального вкладення сил. Втім треба бути терплячим, інакше досягти довготривалого результату не вдасться.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що забудовникам доведеться по-новому продавати нерухомість. Також ми повідомляли, з чого починати ремонт у новобудові, розповідали, які правила існують та чи потрібно їх дотримуватись.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі