UA RU

Інтерес до біткоїна згасає? Що відбувається з курсом криптовалюти і чого очікувати далі

Курс найпопулярнішої криптовалюти у світі впав до позначки нижче 20 тисяч доларів вперше з січня, ефір знизився до 1 384 доларів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вартість біткоїну продовжується знижуватися

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вартість біткоїна у п'ятницю, 10 березня 2023 року, знизилася до 19 748 доларів. Це мінімальний показник за останні два місяці. За добу криптовалюта подешевшала на 9%.

Про це свідчать дані Coindesk.

Зазначається, що курс найпопулярнішої у світі криптовалюти почав знижуватися ще ввечері 9 березня, а позначки у 19 580 дол. досягнув наступного ранку.

За словами експертів Bitconsensus, на різке здешевлення криптовалюти повпливали слова президента США Джо Байдена, який запропонував обкласти криптовалюту податком у розмірі 30%, а також крах Silvergate – одного з найбільших криптобанків.

"Раптовий крах криптобанку зненацька заскочив криптоіндустрію і, можливо, став однією з основних причин панічного розпродажу", – зазначають аналітики.

Крім біткоїна дешевшають й інші криптовалюти. Так, головний альткоїн Ethereum за добу подешевшав на 10% — до 1 384 доларів. Загалом ринок криптовалют втратив понад 70 млрд доларів за останню добу.

"Зараз мало причин купувати біткоїн, оскільки ринок насичений негативними подіями не лише конкретно для криптоіндустрії, а й для фінансового ринку загалом", — підкреслив аналітик японської криптокомпанії Bitbank Юя Хасегава.

Що відбуватиметься з біткоїном у 2023 році

За прогнозом Fairlead Strategies LLC, цього року цілком можливе просідання біткоїна нижче позначки 14 тисяч доларів за монету. Інвестор-ветеран Марк Мобіус взагалі очікує, що криптовалюта коштуватиме 10 тисяч доларів.

Ще песимістичнішими перспективи монети вважають аналітики Standard Chartered. На їхню думку, у 2023 році на біткоїн очікує обвал до 5 тисяч доларів.

Однак з таким прогнозом не погоджується інвестор та засновник венчурної компанії Draper Associates Тім Дрейпер. Він впевнений, що вже до середини 2023 року ціна першої криптовалюти сягне $250 тисяч за монету.

В принципі, передбачити точний курс біткоїна на цілий рік неможливо. Однак варто оцінювати всі події та розуміти, що інвестувати у такий тип активів варто лише, усвідомлюючи всі ризики.

Раніше ми пояснювали, як можна розраховуватися криптовалютою в Україні. Також ми розповідали, що українці знайшли спосіб безпечно зберігати заощадження під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі