UA RU

Допомога для ВПО: скільки виплачуватимуть у 2023 році

Внутрішньо переміщені особи в Україні продовжать отримувати фінансову допомогу у 2023 році

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Яку допомогу отримуватимуть ВПО у 2023 році

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщені особи в Україні отримують фінансову допомогу від держави та міжнародних організацій. Деякі виплати для ВПО продовжаться у 2023 році.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Яку допомогу отримуватимуть ВПО у 2023 році

Українці, які оформили виплати через "Дію" до квітня 2022 року включно, продовжують отримувати фінансову допомогу у розмірі 2 000 гривень на дорослого члена сім'ї та 3 000 гривень на дитину або особу з інвалідністю. Така допомога надається особам, які мешкали на певних територіях.

Також у 2023 році ВПО зможуть отримувати фінансову допомогу від таких міжнародних організацій:

ВПО зможуть отримувати щомісячну допомогу у розмірі 2 500 гривень від Червоного Хреста. Сім'ям, в яких 3 і більше дітей, ЮНІСЕФ виплачуватиме по 2 200 гривень на місяць.

Допомогу від ООН у розмірі 2 200 гривень українці отримуватимуть протягом кількох місяців. Зареєструватися на допомогу можна в офісах та виїзних пунктах у десяти регіонах: Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Також у 2023 році продовжать виплату компенсацій підприємцям, які працевлаштували ВПО. Розмір компенсації дорівнює мінімальній зарплаті в Україні, тобто роботодавці отримуватимуть по 6 700 гривень за одного працевлаштованого переселенця.

Допомогу від держави та організації Save the children у розмірі 2 200 гривень ВПО зможуть отримувати вже з січня 2023 року. До списку входять:

Для отримання такої допомоги необхідно подати заявку, зробити це можна за допомогою додатку "Дія" або на платформі "єДопомога". Варто зазначити, що заявки приймаються не тільки від ВПО, а й від українців, які постраждали внаслідок бойових дій та повернулися на постійне місце проживання.

Раніше ми розповідали, чому деяким ВПО відмовляють у виплатах. Також ми писали, які правила оформлення субсидії для ВПО діють під час війни. Більше про інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі