UA RU

Apple уповільнює екрани iPhone: що помітили в оновленні iOS 18

Apple намагалася розв'язати проблему з автономністю акумуляторів на iPhone методом, який не повідомила користувачам

Фото: Unsplash

Нова проблема з екраном була помічена в оновленні iOS 18

Фото: Unsplash

З iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max Apple представила технологію ProMotion, яка дозволяє дисплеям обох флагманів працювати з частотою 120 Гц. Технологія гарантує гладке виконання завдань, таких як гортання, прокручування та перегляд численних програм. Однак в iPhone, які оновилися до iOS 18, було виявлено проблему з роботою ProMotion.

Про це пише wccftech.

Що не так у роботі ProMotion

З моменту публікації iOS 18 минулого тижня Apple внесла низку змін, однак деякі з них були впроваджені без попередження тих, хто оновив свої пристрої до останнього оновлення програмного забезпечення. Одну із них помітив інформатором, який опублікував відеодокази того, що iOS 18 обмежила частоту оновлення iPhone до 80 Гц замість дозволу йому працювати зі стандартною частотою 120 Гц.

Це обмеження, можливо, було введено Apple, щоб збільшити тривалість роботи батареї, але знову ж таки без попередження користувачів.

Ice Universe був першим, хто помітив це "зниження", зазначивши, що розробникам iOS 18 не варто вводити в оману витонченість і плавність останнього програмного оновлення. Тим часом він стверджує, що існує обмеження, яке обмежує частоту оновлення iPhone до 80 Гц.

Він опублікував відеодоказ на X, який показує, що під час короткого сеансу швидкого прокручування пристрою, який, здається, є однією з останніх моделей iPhone 16 від Apple, пристрій не виходить за межі 80 Гц, і лише незначні згасання показують, що екран торкається 120 Гц.

Можна побачити лічильник частоти оновлення, який міг з’явитися за допомогою встановлення стороннього додатку. Він демонструє обмеження, введені в iOS 18. Коли Apple знижує частоту оновлення до 80 Гц під час швидкого прокручування, щоб заощадити заряд акумулятора, користувачі повинні бути інформовані, перш ніж продовжувати оновлення своїх пристроїв. Більш плавна прокрутка, а не час роботи батареї – це те, що хочуть деякі люди.

Для тих, хто не знає, Apple використала інші методи, щоб збільшити час автономної роботи iPhone під час роботи з iOS 18. Раніше було виявлено, що пристрої з новим програмним забезпеченням мають нижчі результати Geekbench 6 в одноядерних та багатоядерних тестах. Це пояснюється невеликою затримкою, яка заважає продуктивним ядрам швидко досягти своїх турбочастот.

Можна зрозуміти, що Apple прагне досягти своїх цілей, зберігаючи таємницю від своїх користувачів, але вони повинні знати про те, як працюють iPhone зі встановленою iOS 18.

Раніше ми розповідали про те, як зменшити енергоспоживання iPhone на iOS 18. Також ми писали про те, що iOS 18 "вбиває" iPhone.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі