UA RU

Як заробити швидко та ефективно: три найкращі варіанти короткострокових інвестицій

Існують способи, які допоможуть примножити ваш прибуток у доволі короткий термін

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Швидко примножити свій прибуток реально

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Інфляція, нестабільність фінансових ринків та страх перед можливою рецесією можуть здатися, на перший погляд, перешкодою для інвестування. Водночас ризик накопичення готівки навіть вищий, ніж був раніше: ці долари під матрацом не встигають за інфляцією, тому з часом їх купують все менше.

Що таке короткострокові інвестиції

Короткострокові інвестиції — це інвестиції, які можна швидко конвертувати в готівку, наприклад, рахунок грошового ринку або високодохідний ощадний рахунок. Це підходить для тих, кому потрібні гроші найближчим часом, наприклад, для перших внесків на будинок або весілля. Короткострокові інвестиції зазвичай мають термін менше ніж три роки.

Якщо у вас є довший часовий горизонт — принаймні три роки або навіть довше, варто розглянути інвестиції в акції. Це може забезпечити потенційно вищий прибуток. Фондовий ринок історично зростав у середньому на 10% щорічно протягом тривалого періоду часу, але все-таки виявився досить нестабільним. Отже, довготривалий горизонт інвестування дає вам можливість пережити підйоми та падіння фондового ринку.

У що найкраще інвестувати?

Наступні варіанти можуть бути хорошою альтернативою для короткострокових інвестицій:

Хто може інвестувати

Загалом, короткострокові інвестиції підходять для тих, хто шукає швидкий та доступний спосіб примноження своїх коштів на короткий термін. Однак, якщо у вас є більший часовий горизонт, інвестиції в акції можуть забезпечити потенційно вищий прибуток, навіть якщо їх ризики є більшими.

Крім того, існують інші варіанти, які можуть бути хорошою альтернативою для короткострокових інвестицій — військові облігації, американські зобов’язання та індексні фонди. Важливо: перед вибором конкретної інвестиційної стратегії, потрібно добре зрозуміти свої цілі, ризики та можливості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі