UA RU

Соняшники та голуб миру: Австралія випустила поштову марку на підтримку України (фото)

Пошта Австралії долучалась до інших операторів, які випускали марки з благодійною метою

Фото: Pexels

Австралія випустила поштову марку "Солідарність з Україною"

Фото: Pexels

Український поштовий оператор "Укрпошта" не лише створює марки для внутрішнього ринку, але й бере участь у розробці поштових випусків для інших країн. Так, в Австралії було випущено марку під назвою "Солідарність з Україною".

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Який вигляд має поштова марка

Австралія стала однією з держав, яка підтримала Україну через випуск спеціальної поштової марки "Солідарність з Україною". Вона була розроблена у співпраці з українським поштовим оператором "Укрпошта".

На марці зображені золотисті соняшники, символ України, і голуб з оливковою гілкою – міжнародний символ миру. За словами головного виконавчого директора Australia Post Пола Грема, ця марка є значущим способом для австралійців висловити підтримку українському народу.

Пошта Австралії випустила марку на підтримку України
Фото: Укрпошта

"Загальна картина втілює жагу до свободи, а також підкреслює незламний дух нашої нації", – зазначили в пресслужбі Укрпошти.

У яких ще країнах випустили поштову марку "Солідарність з Україною"

Окрім Австралії, свої марки на підтримку України випустили й інші країни. До цього списку увійшли:

Варто звернути увагу, що деякі поштові марки є благодійними, кошти з їхнього продажу спрямовують на допомогу Україні.

Так, пошта Португалії направляла виручені кошти на відбудову центру психологічної реабілітації в Бородянці, який постраждав від російської агресії. Пошта Канади передала зібрані кошти Канадсько-українській фундації (CUF), що надає підтримку Україні протягом тривалого часу. Тоді як пошта Люксембургу передала 25 000 євро організації "LUkraine" для допомоги українським біженцям та надання гуманітарної допомоги нашій країні.

На сайті Укрпошти зазначили, що кожна з цих поштових марок є не просто зображенням на конверті, а потужним символом підтримки та єднання. Вони не тільки поширюють символіку миру й свободи, але й допомагають зібрати кошти на відновлення України, підтримуючи тих, хто постраждав від війни.

Раніше ми повідомляли, що напочатку року Нова пошта встряла у скандал з неонацизмом.Також пропонуємо дізнатися, який вигляд має нова поштова марка від Укрпошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі