UA RU

Київстар, Vodafone чи lifecell – у кого найвигідніші тарифи для Інтернету

Розповідаємо, скільки коштують тарифи з доступом в мережу Інтернет у різних мобільних операторів України

Фото: Retailers.ua, Vodafone/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Умови користування Інтернетом у різних мобільних операторів

Фото: Retailers.ua, Vodafone/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У цифрове століття, коли без доступу до Інтернету дуже складно побудувати ефективну комунікацію та робочий процес, важливо забезпечити себе вигідним тарифом і достатньою кількістю мегабайтів трафіку. Українські оператори мобільного зв’язку пропонують власні умови користування та встановлюють ціни залежно від наявності послуг.

Сайт Pro Гроші розповідає, в кого вигідніше замовляти мегабайти – Київстару, Vodafone чи lifecell.

Інтернет для клієнтів Київстару

Якщо мова про смартфони, то компанія дає змогу під'єднати такі тарифні плани з обмеженою чи необмеженою кількістю мегабайтів:

Для домашнього інтернету існують окремі тарифні плани, зокрема "Домашній Базовий" (100 грн/міс.), "Інтернет про запас" (150 грн/міс.), "Домашній" (300 грн/міс.). Також клієнти можуть під'єднати додатково послугу "Гігабіт" за 50 грн, отримуючи швидкість не до 100 Мбіт/с, а до 1 Гбіт/с.

Скільки коштує інтернет у Vodafone

Клієнтам цього мобільного оператора також доступні різні тарифи для доступу в мережу Інтернет:

Що цікаво, у межах не контрактних тарифів абоненти можуть безлімітно використовувати трафік у 38 застосунках. Тобто при користуванні деякими мобільними додатками мегабайти не втрачаються.

Компанія надає українцям послугу Vodafone Gigabit Net для підключення домашнього інтернету. Вартість варіюється від 125 грн до 250 грн на місяць. Всі тарифні плани включають безліміт на трафік зі швидкістю до 1 000 Мбіт/с. Різниця між ними тільки в кількості доступних TV-каналів. Наприклад, у тарифі за 175 грн – 140 каналів, а в найдорожчому – 200.

Ціни на інтернет у lifecell

Станом на 1 вересня мобільний оператор встановив знижки на більшість своїх тарифів, але вони діють за умови активації нового стартового пакета послуг з 18 липня 2023 року. Для абонентів, які вже користуються тарифами, ціни за місяць не змінилися. В межах кожного пакета такі умови на трафік:

Варто зазначити, що такий розкид цін у різних тарифних планах (стосується всіх мобільних операторів) виникає через наявність інших послуг, кількість яких варіюється. Мова про хвилини на розмови, повідомлення, додаткові опції. Щоб точно дізнатися, які ще послуги включені у стартовий пакет (окрім інтернету), варто знайти його опис на офіційному сайті компанії.

Чому в Україні може подорожчати інтернет

Редакція сайту Pro Гроші дізналася у члена правління ІнАУ та директора ТОВ "ПАВУТИНА. НЕТ" Олександра Арутюняна, яких цін на домашній інтернет варто чекати до кінця поточного року. На думку експерта, здорожчання буде, але в діапазоні 12-15%.

Причин кілька. Перша – через повномасштабну війну та руйнування мереж більшість провайдерів були змушені модернізувати обладнання, закуповувати потужніші сервери, замінювати чи просто ремонтувати практично все – від оптичних кабелів до систем безперебійного живлення. Тож очевидно, що компаніям потрібно конвертувати інвестиції в доходи.

Друга причина – великий відтік працівників за кордон або в інші куточки України, знову ж таки, через війну. Третій фактор подорожчання – інфляційні процеси, які хоч і сповільнюються з часом, але вже призвели до потреби втрутитися у цінові показники. Водночас намагання операторів покращити свої мережі означає, що українців будуть забезпечувати вищою якістю та безперебійністю послуг.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Київстар змінює популярні тарифи та розповідав, що подорожчає для українців вже скоро. Також ми повідомляли, що абонентам Київстару та Vodаfone доведеться по-новому поповнювати рахунок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі