UA RU

В Україні почала діяти низка нових правил для водіїв – що змінилося

Уряд вніс зміни в правила дорожнього руху та у вимоги до отримання деяких документів

Колаж: Pro Гроші

Почали діяти зміни в ПДР

Колаж: Pro Гроші

В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху, що стосуються використання помаранчевих проблискових маячків та деяких розпізнавальних знаків.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів №1376.

Згідно з новими правилами, деякі водії тепер не зобов'язані отримувати дозвіл на встановлення та використання помаранчевих проблискових маячків. Йдеться про водіїв транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення, комунально-дорожніх служб.

Також тепер не потрібно отримувати дозвіл на помаранчеві проблискові маячки водіям ТЗ із розпізнавальним знаком "Діти". Це питання більше не потрібно погоджувати з територіальним органом з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ. Для водіїв всіх інших автомобілів правила залишаються незмінними.

Крім того, Кабмін змінив розпізнавальний знак "Інвалід". Тепер він називається "Водій з інвалідністю" та має такий вигляд:

Що змінилося з 14 грудня

Набула чинності постанова уряду, згідно з якою більше не буде необхідності обов’язково отримувати водійське посвідчення у пластиковому вигляді. Достатньо буде мати лише електронне водійське посвідчення в мобільному застосунку "Дія".

Так, з 14 грудня можна буде зробити вибір між отриманням послуг:

Також внесли зміни до схеми реєстрації та перереєстрації автомобілів. З 14 грудня водіям дозволили не здійснювати процедуру експертного дослідження у деяких випадках:

Крім того, більше необов'язково отримувати техпаспорт у пластиковому вигляді.

Раніше ми писали, чому вартість пального росте та коли чекати зменшення ціни. Також ми пояснювали, як обміняти водійське посвідчення під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі