UA RU

Покарання за неправильне паркування – який штраф у 2024 році

На жаль, на українських дорогах нерідко трапляються ситуації, коли водії порушують ПДР

Фото: НБУ

Штрафи за парковку

Фото: НБУ

Іноді трапляються ситуації, коли водії не дотримуються належним чином правил паркування. За це можна отримати покарання відповідно до чинного законодавства України.

Сайт Pro Гроші розповідає, як в Україні карають за порушення правил паркування.

Як карають за порушення правил паркування

У Кодексі України про адміністративні порушення та правила дорожнього руху йдеться про те, що загалом існує чималий перелік місць, де заборонено паркуватися. Зокрема, в жодному випадку здійснювати зупинку не можна:

Також, не рекомендується в жодному випадку здійснювати зупинку у місцях, де можна створити перешкоди. Зокрема, сюди можна віднести вузькі ділянки дороги, тротуари, а також газони.

Не можна зупинятися і там, де діють заборонні знаки "Зупинка заборонена" та "Стоянка заборонена".

Останній випадок – це недотримання дистанції під час паркування. Зокрема, не можна паркуватися:

У випадку, якщо особа не дотримуватиметься таких правил та здійснить порушення, їй загрожуватиме покарання у вигляді штрафу. Зокрема, у деяких випадках сума штраф за неправильне паркування може становити 680 гривень.

Водночас, за знак "заборонено" штраф складає лише 340 гривень у випадку, якщо це заважає руху транспорту. Водночас, якщо особа здійснила паркування на місця для людей, що мають інвалідність, однак вона не має відповідного посвідчення, то у такому випадку сума штрафу може складати від 1020 до 1700 гривень.

У випадку, якщо водій сплатить штраф протягом 10 днів, то його розмір буде зменшено у два рази. Якщо ж протягом місяця штраф не буде сплачено, то він автоматично стягнеться державною виконавчою службою. При цьому, у такому випадку оплата буде проводитися вже два рази.

Нагадаємо, ми писали, які ціни на українських АЗС. Також ми повідомляли, які моделі входять до списку найпопулярніших вживаних автомобілів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі