UA RU

Нові номерні знаки: що варто знати водіям, які реєструватимуть авто в "Дії"

Розповідаємо, які зміни очікують на водіїв, які реєструватимуть автівку онлайн

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українським водіям видаватимуть нові номерні знаки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні з'являться нові номерні знаки для автомобілів. Їх надаватимуть, якщо власник вирішить зареєструвати свою автівку через застосунок "Дія".

Про це йдеться в наказі МВС.

Якими будуть номерні знаки для зареєстрованих онлайн автівок

У зареєстрованих онлайн автівок перші дві літери на номерних знаках відповідатимуть за місце реєстрації. Такими символами будуть:

Найдорожчі номерні знаки: скільки вони коштують в Україні

Вартість номерних знаків для автомобілів визначається постановою Кабміну. У ній держава зробила платними усі можливі варіанти "збігів" у цифрах та буквах у номерних знаках, що можуть видаватись "оригінальними".

У 2022 році платні номерні знаки коштували:

На сайті Сервісного центру МВС можна ознайомитися з іншим переліком комбінацій. Ціни на номерні знаки вказані вже з урахуванням податку на додану вартість 20% та номерних знаків.

Як українцям отримати міжнародне посвідчення водія

Підставою для видачі такого документа є національне посвідчення водія. Оформлюють документ у територіальних сервісних центрах МВС. Для отримання чи обміну міжнародного посвідчення водія необхідно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС і пред'явити такі документи:

Міжнародне посвідчення водія видається впродовж п'яти робочих днів після отримання документів.

Раніше ми розповідали, які моделі автомобілів найчастіше купували у світі у 2022 році. Також ми писали, чи загрожує водіям штраф за їзду з вимкненими фарами на українських дорогах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі