UA RU

Головні лідери: в яких областях України купили найбільше нових авто

Протягом останнього місяця літа водії найчастіше обирали такі автомобілі як Renault Duster та Toyota RAV4

Фото: Pro Гроші

Найбільше нових автомобілів зареєстрували у Києві

Фото: Pro Гроші

Українці почали приділяти увагу не лише вживаним автомобілям, але й новим. Тому у серпні кількість транспортних засобів, які придбати з салону, зросла. При цьому експерти визначили регіони країни, де найбільше придбали авто.

Про це розповіли в асоціації "Укравтопром".

Де в Україні найбільше купують нові автомобілі

Протягом останнього місяця літа було продано 8,1 тисячі нових легкових авто. Це на 34,6% більше порівняно з серпнем 2023 року. Фахівці з'ясували, що найактивнішими регіонами з продажу нових авто виявилися Київ, Київська, Дніпропетровська, Львівська та Одеська області. Вони забезпечили 58% усіх продажів нових авто в Україні у серпні.

Так, лідируючі позиції займає Київ. У столиці придбали 2 582 нових автомобілі, що на 31% більше, ніж рік тому. Тоді як в області також зафіксували значне зростання – 661 авто, що на 47% більше.

Дніпропетровська область також збільшила свої показники до 620 авто (+33%). Львівська область зареєструвала 449 авто, що є на 53% більше порівняно з минулим роком. В Одеській області придбати 425 авто, що на 36% більше.

Які авто завоювали найбільшу прихильність в Україні

У Києві, Львівській та Одеській областях найпопулярнішою моделлю став Renault Duster – це бюджетний кросовер, який має кілька варіантів комплектації. Його базова версія коштує 711 900 гривень, а топова з дизелем і повним приводом – 992 500 гривень.

У Київській та Дніпропетровській областях найпопулярнішою моделлю виявилася Toyota RAV4, яку також можна обрати в різних версіях. В Україні вартість цього автомобіля стартує від 1 420 815 гривень, а Plug-in Hybrid – від 2 631 150 гривень.

Хто купує нові автомобілі

Більшість нових авто (72,9%) купили фізичні особи, тобто звичайні українці. Решту 27,1% придбали компанії та організації.

Цікаво, що майже всі нові автомобілі (95,7%) були імпортовані з інших країн, і лише 4,3% авто зібрано в Україні.

Раніше ми повідомляли, що деякі українці зобов'язані перереєструвати свої автомобілі. Також пропонуємо дізнатися, який штраф передбачений законодавством України за неправильне паркування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі