UA RU

Як швидко розпалити піч дровами – головні правила

Швидко розпалити вогонь у печі можна, якщо дотримуватися певних правил

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Що потрібно, аби швидко розпалити дрова у пічці

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через обстріли Росією об'єктів енергетичної інфраструктури та часті відключення світла українці, які мешкають у приватних будинках, усе частіше використовують для обігріву свого житла пічне опалення.

Українцям розповіли, як потрібно розпалювати вогонь у печі, щоб дрова горіли довше.

Як правильно розкласти дрова у печі

Цей принцип доволі легкий — дрова у печі мають бути поділені на три шари, а саме:

Розпалювати дрова у пічці необхідно зверху, адже тоді швидше загоряться найменші фрагменти дерева, а нижчі шари горітимуть довше.

Про що ще важливо знати

Правильно і швидко розпалити вогонь у печі допоможе кількість дров. Чим більше ви покладете у піч — тим сильнішим і потужнішим буде вогонь. Дрова мають бути сухими, тому завчасне подбайте про це.

Що може повпливати на горіння – це, звісно, порода дерева, яке ви використовуєте для опалення. Адже не секрет, що деякі дрова згоряють швидше через свою пористу структуру. Інші ж горять довше завдяки своїй міцності.

Як правильно підібрати дрова для опалення

Для цього найкраще підходять тверді листяні породи деревини, такі як:

Вони відрізняються високою тепловіддачею та можуть рівномірно довго горіти.

Для каміна більше підходять дуб або бук. Вони яскраво та рівномірно горять, потріскують під час горіння. Це створить приємну атмосферу у будинку. Для опалювання житлових кімнат найчастіше обирають яблуню чи грушу. Ці дрова під час горіння виділятимуть приємний аромат. У камін, який використовується лише для прикраси, кладуть липу чи тополю. Вони погано обігрівають приміщення, але диму не виділяють.

Якщо ж для опалювання будинку у вас є котел, то спалювати рекомендується граб та дуб. Непоганими варіантами вважаються груша та яблуня — при горінні вони виділятимуть додатковий приємний аромат. А ось від хвойних порід деревини краще відмовитись.

Раніше ми розповідали, як можна опалювати будинок, якщо газопостачання відсутнє. Також ми писали, які дрова є найдорожчими в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі