UA RU

Страйк на кордоні з Польщею дався взнаки? Яка ситуація на пунктах пропуску

Пропонуємо дізнатися, на яких прикордонних пунктах утворилися найбільші черги

Фото: ДПСУ/Facebook

Найбільші черги спостерігаються на пункті пропуску "Устилуг"

Фото: ДПСУ/Facebook

7 листопада ситуація на кордоні України стала більш напруженою, особливо на пунктах пропуску в Польщу. Це сталося через початок страйку польських перевізників 6 листопада, що призвело до ускладнення руху вантажівок. Хоча організатори протесту не перешкоджають руху пасажирського транспорту, деякі мандрівники вирішили оминати цей кордон і вибрати інший маршрут.

Про ситуацію на кордоні повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ.

Станом на 9 годину ранку на кордоні України з Польщею спостерігаються значно менші черги, ніж це було в попередні дні. Можливо, це пов'язано з тим, що вчора протестувальники здійснили поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене". Тож сьогодні, 7 листопада, черги утворилися лише на наступних пунктах пропусках:

На кордоні зі Словаччиною спостерігається вже традиційна ситуація. Черги з 5 автобусів утворилися лише на пункті пропуску "Ужгород". Така ж тенденція відбувається на українсько-румунському кордоні, а саме в пункті "Порубне", де стоять лише 3 автобуси.

Дещо більші черги спостерігаються на кордоні з Угорщиною:

Що відомо про страйк польських перевізників

Поляки влаштували акцію протесту на кордоні з Україною через надмірну конкуренцію. Спочатку планувалося розпочати акцію 3 листопада, але перенесли на 6 листопада. Ці дії вони хочуть проводити до кінця 2023 року.

Польські перевізники вимагають деяких змін:

Варто зазначити, що раніше перевізники протестували лише на одному пункті пропуску, однак наразі вони перекрили усі наявні виїзди з України.

Раніше ми повідомляли, чи зможуть українці виїхати до Польщі під час масового страйку. Також ми писали, на якому пункті пропуску встановили камери автофіксації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі