UA RU

Ситуація на кордоні України набирає обертів? Що відбувається у пунктах пропуску

Прикордонники вкотре попередили українців, що на пунктах пропуску можуть виникнути проблеми з роботою електронних систем

Фото: ДПСУ/Facebook

Черги на кордоні України

Фото: ДПСУ/Facebook

Плануючи подорож за кордон, варто заздалегідь подбати про маршрут, який допоможе скоротити час перебування на кордоні України. Оскільки часто на пунктах пропуску утворюються великі черги. Крім того, потрібно пам'ятати, що у більшості прикордонних пунктів потрібно ставати в електронні черги.

В Західному регіональному управлінні ДПСУ повідомили, яка ситуація на кордоні України.

Що відбувається на кордоні з Польщею:

На кордоні зі Словаччиною черги утворилися лише у пункті пропуску "Ужгород". Там стоять 8 автобусів. А ось на кордоні з Угорщиною ситуація більш загострена. Там черги спостерігаються на усіх прикордонних пунктах:

Українці можуть виїхати в Румунію доволі швидко. Це пов'язано з тим, що черги були зафіксовані в "Порубному", і те, там стоять лише 2 автобусів.

На одному з пунктів пропуску встановили камери автоматичної фіксації

Камери були встановлені на кордоні з Польщею, у великому вантажному пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ". Тестовий режим запуску камер проводиться в рамках проєкту "єЧерга" з метою цифрової оптимізації кордонного перетину і боротьби з корупцією.

Робота камер полягає у визначенні, чи зареєстрована вантажівка в системі "єЧерга" і надсилає інформацію прикордонникам:

  1. Транспортний засіб під’їжджає до пункту пропуску.
  2. Камера сканує номерний знак.
  3. Перевіряється наявність вантажівки чи автобуса в системі.
  4. Спеціальний екран відображає "зелене світло" для в'їзду або повідомлення про відсутність даних у "єЧерзі".

Міністр Олександр Кубраков відзначив, що такий автоматизований підхід допоможе виключити втручання людей і зменшити ризики корупції на кордоні. Крім того, планується розгорнути подібні камери ще в 15 інших пунктах пропуску, якщо їх впровадження буде успішним.

Раніше ми повідомляли, що тимчасово закриють один пункт пропуску. Також ми писали, що польські перевізники планують розпочати масовий страйк на кордоні з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі