UA RU

Ексглава аеропорту "Бориспіль" та МАУ Євген Дихне отримав 5 років позбавлення волі

За зловживання службовим становищем та завдавання збитків Дихне було засуджено до 5 років позбавлення волі

Колаж: Pro Гроші

1 березня 2023 року було засуджено ексглаву аеропорту "Бориспіль" Євгена Дихне

Колаж: Pro Гроші

Колишнього керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне 1 березня 2023 року було засуджено до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем.

Про це повідомила пресслужба САП.

В перший день весни колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому керівнику аеропорту "Бориспіль" та авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Євгену Дихне й ексначальниці служби орендних відносин Олесі Левочко, та звинуватила у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків.

Левочко на 3 роки позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, та призначили їй покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Зазначається, що протягом 2014-2019 років Євген Дихне та керівниця служби орендних відносин здавали підприємцям в оренду приміщення, яке належить Мінінфраструктури. А право на передачу цього майна в оренду має лише Фонд держмайна за відповідною конкурсною процедурою.

Антикорупційний суд ухвалив рішення щодо солідарного стягнення з обох посадовців майже 11 мільйонів гривень на користь Фонду держмайна як компенсації за завдану матеріальну шкоду.

Хто такий Євген Дихне

З 2014 по 2017 рік Дихне виконував обов'язки генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль", після чого став керівником. Також деякий час він був на посаді президента авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Влітку 2021 року Дихне отримав від НАБУ обвинувальний акт за зловживання владою та службовим становищем у 2014 – 2019 роках. А саме за підписання попередніх договорів оренди приміщення, яке належало Фонду державного майна. Загалом розслідування тривало близько двох років.

У 2020 році ексглава аеропорту "Бориспіль" отримав перше місце у номінації "Антикризовий менеджер" за повернення прибутковості аеропорту "Бориспіль" та збереження МАУ у кризовий рік.

Раніше ми розповідали, що на початку лютого МАУ призначила нового президента компанії. Також ми писали, як в Україні запустити авіатрафік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі