UA RU

Один на всі потреби: дизайнери визначили найгарніший колір в інтер'єрі (фото)

Дизайнери зійшлися на думці, який колір найбільш універсальний і підходять для кожної кімнати з точки зору краси та практичності

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Найкрасивіший колір для кімнати за версією дизайнерів

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Важко говорити про щось найкрасивіше, адже це надто суб’єктивна оцінка, яка базується на особистих вподобаннях. Але деякі дизайнери інтер’єру, врахувавши психологічний вплив різних кольорів і практичний ефект від фарбування, зійшлися на одному відтінку і назвали його найкрасивішим для кімнати.

Про це йдеться на Homes & Gardens.

Експерти зауважили, що при виборі зважали на різні чинники, наприклад, наскільки кольори поєднуються між собою, як впливають на настрій та емоції, чи мають стильний вигляд незалежно від декору тощо. З усього вийшло, що для будь-якої оселі та кімнати в домі підійде землисто-рожевий колір.

Він має чимало переваг, наприклад:

"Уникайте занадто насиченого рожевого. Землисто-рожевий колір – м’який та приглушений, він ніби огортає вас теплими обіймами. Це гостинний, привабливий відтінок, який чудово підійде для вітальні, спальні, коридору, кухні, ванни. Повністю від вас залежить, як цей колір сприйматимуть – мінімалістично чи більш сміливо, бо можете поєднувати його з чим завгодно", – розповів дизайнер Патрік О’Доннелл.

Які кольори зіпсують дизайн кухні

На відмінну від землисто-рожевого інші відтінки не мають таких всеохоплюючих характеристик. Тобто не можуть бути використанні будь-де. Хіба що ви плануєте зіпсувати дизайн інтер’єру. З кухнею взагалі не бажано експериментувати, оскільки родина проводить там багато часу, і невдалі кольори здатні нівелювати бажання перебувати у кімнаті.

Експертка Пенелопа Джейкобс назвала п’ять відтінків, у які не можна фарбувати кухню. Мова про червоний, жовтий, білий, темно-коричневий і брудно-білий. Вони досить суперечливі, відволікають, збуджують та негативно впливають на тривожність. Довге перебування може викликати нервозність та метушливість. А білий, наприклад, робить простір надто клінічним, нудним і млявим.

Раніше сайт Pro Гроші писав про завершальні штрихи в дизайні та розповідав, чим доповнити інтер’єр, якщо нуль ідей. Також ми повідомляли, що дизайнерка розкрила лайфхаки, як безболісно пережити ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі