UA RU

На переселенців чекають нові труднощі? Що хочуть запровадити для ВПО

В Україні з'явилися мінімальні вимоги до облаштування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні відбудеться моніторинг стану місць тимчасового проживання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні запроваджують перевірки щодо облаштування місць тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб. Перевірка дотримання вимог, які запровадив уряд, відбудеться впродовж шести місяців по всій країні.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Зазначається, що уряд ухвалив постанову, у якій визначена процедура утворення та обліку місць тимчасового проживання, а також встановлені мінімальні вимоги для життєзабезпечення вимушених переселенців.

Постанова, зокрема, передбачає:

"Провести моніторинг стану місць тимчасового проживання та привести їх у відповідність до затверджених стандартів військові адміністрації мають протягом шести місяців", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після затвердження переліку місць тимчасового проживання для вимушених переселенців їхнє житло людей перевірятимуть кожні пів року.

Переселенців позбавляють виплат

З 1 серпня українська влада запровадила посилені перевірки переселенців. У підсумку, майже 180 тисяч громадян втратять держвиплати на проживання.

Як пояснила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, 109 тисяч українців не мали б отримувати виплати, адже через війну виїхали за кордон. Крім того:

Чиновниця зазначила, що усі помилки будуть враховані, а виплати особам, яким помилково нараховували гроші, припинять.

Також з 1 вересня набудуть чинності нові норми урядової постанови, які регулюватимуть механізм виплат ВПО. Тому ще більше українців можуть втратити гроші.

Хто з переселенців має право на подвійний термін допомоги

З 1 серпня виплати для ВПО нараховуватимуть лише на пів року. Але дехто з переселенців, попри зміни, може продовжити отримання виплат ще на такий же термін. У такому разі грошова допомога надходитиме усі 12 місяців.

Це зможуть зробити громадяни, у сім'ях яких є:

Відповідно, саме ці громадяни зможуть отримувати державні гроші впродовж усього року.

Раніше ми розповідали, що в Україні змінили дати виплат для ВПО. А ще ми публікували чесну розповідь українки про переїзд у Канаду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі