UA RU

Квартири в найдорожчому районі Києва – що продають за сотні тисяч доларів (фото)

Лише в одному районі столиці ціни на нерухомість набагато вищі, ніж по всьому Києву загалом

Фото: Jackhouse, Rieltor.ua. Колаж: Pro Гроші

Ціна на квартири в Печерському районі Києва

Фото: Jackhouse, Rieltor.ua. Колаж: Pro Гроші

Столиця України поділена на 10 районів, і в кожному з них ціни на квартири відчутно відрізняються. Найдорожчим є Печерський район, де зосереджене політичне, ділове та розважальне життя міста.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує нерухомість на Печерську та що можуть отримати покупці за такі гроші.

Середні ціни квартир у Печерському районі

На відносно невеликій території – найменшій з усіх районів Києва – знаходяться основні культурні пам’ятки, офіси, престижні навчальні заклади, торговельні центри, адміністративні будівлі тощо. Там збереглися чимало старих особняків з унікальною архітектурою. Плюс на Печерську зосереджене політичне життя столиці – стоїть Офіс Президента, Верховна Рада, Національний банк України та ін.

З огляду на це, не дивно, що район характерний дорогою житловою і комерційною нерухомістю. Відповідно до статистики порталу ЛУН, середня вартість 1-кімнатної квартири становить 126 000 доларів. За дві кімнати доведеться віддати приблизно 183 200 доларів, за три – 303 000 доларів. Причому це показники на вторинці, а в новобудовах ціни ще вищі, оскільки в Печерському районі в основному преміальні житлові комплекси

Для порівняння, Шевченківський район, другий за вартістю, пропонує нерухомість за 77 500 доларів (1 кімната), 129 000 доларів (2 кімнати) і 185 000 доларів (3 кімнати). Тобто мінімальна різниця цін – близько 50 000 доларів.

Середні ціни на квартири у Києві
Фото: ЛУН

Які квартири продають в Печерському районі

На вул. Саперне Поле пропонують 1-кімнатну квартиру за 138 000 доларів, розташовану в ЖК "Французький квартал". Загальна площа – 47 м². Об’єкт повністю облаштований меблями і технікою, зроблено євроремонт. Поруч школа, дитсадок, зупинки, розважальні заклади, супермаркет, парк, річка/озеро. Є автономна електроенергія – генератор.

В житловому комплексі "Бульвар Фонтанів" продають квартиру за 205 000 доларів (2 кімнати) площею 55 м². Розташована на 7 поверсі з 25-ти, планування – кухня-студія плюс окрема спальня. Також є гардероб. В наявності сучасний ремонт з використанням дорогих матеріалів плюс побутова техніка і меблі від провідних виробників.

На вул. Іоана Павла II в ЖК Taryan Towers продають 3-кімнатну квартиру за 475 000 доларів. Її загальна площа – 95 м², розташування – 6 поверх із 24-х. Об’єкт має власну терасу з видом на басейн і Печерський район, а в 2020-2021 житловий комплекс отримав нагороду International Property Awards як найбільш інноваційний. Квартира має всі зручності, меблі, техніку, гардероб.

Раніше сайт Pro Гроші писав про податок за "зайві" квадратні метри та розповідав, хто та скільки має заплатити з 1 липня. Також ми повідомляли, які ціни на оренду квартир, якщо немає комендантської години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі