UA RU

ООН знову роздає по 6 600 грн українцям: хто може розраховувати на допомогу

Розповідаємо, які умови потрібно виконати, щоб отримати грошову допомогу від міжнародної організації

Фото: УНІАН, Facebook/Право на захист. Колаж: Pro Гроші

Як отримати кошти і чи можна подати заявку вдруге

Фото: УНІАН, Facebook/Право на захист. Колаж: Pro Гроші

У січні 2023 року в Україні відновили приймання заявок на грошову допомогу від УВКБ ООН. Зареєструватися на отримання виплати в розмірі 6 600 грн можна в десятьох регіонах країни.

Про це повідомила пресслужба благодійного фонду "Право на захист".

Грошова допомога від УВКБ ООН – це одноразова виплата в розмірі 2 220 гривень щомісячно на особу протягом трьох місяців.

Хто може отримати допомогу

Зареєструватись на виплати від УВКБ ООН можуть ті, хто не отримував міжнародну допомогу раніше, а також підпадає під визначені програмою умови та критерії:

Перелік обов’язкових критеріїв вразливості для всіх трьох вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

Також допомогу не зможуть отримати родини, які раніше отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, а також чий дохід перевищує 5 400 грн на особу.

Які документи необхідно надати для реєстрації

Зазначимо, що для збору даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів, але за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я.

Інформація, яку необхідно буде надати:

Попереджаємо, що співробітникам фонду не потрібно знати ваш код CVV.

Способи виплати грошової допомоги

Вся сума відразу за 3 місяці буде перерахована голові домогосподарства (визначеного при реєстрації на допомогу) одним з наступних шляхів:

Дізнатися адреси пунктів збору даних у вашій області можна на сайті фонду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто з українців може отримати грошову допомогу в Польщі. Також ми розповідали, хто з українців може отримати допомогу з часткового безробіття.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі