UA RU

Обмеження p2p-переказів: як збільшити ліміт у ПриватБанку

Українцям знадобиться певний пакет документів, щоб мати змогу перевищувати нові обмеження

Фото: Pexels

У ПриватБанку розповіли, як збільшити ліміт на p2p-перекази

Фото: Pexels

В Україні з 1 жовтня набуває чинності нове обмеження на p2p-перекази, яке вводить максимальний місячний ліміт у 150 тисяч гривень. Це нововведення є частиною серії фінансових заходів, що були впроваджені після 24 лютого 2022 року.

Керівниця департаменту грошових переказів ПриватБанку Марія Страшко у коментарі порталу "Мінфін" розповіла, як збільшити ліміт.

Що зміниться для українців

Згідно з новими правилами, загальний ліміт на p2p-перекази для одного клієнта в межах одного банку становитиме 150 тисяч гривень на місяць. Однак є важливі винятки, які не підпадають під це обмеження: перекази, здійснені за міжнародним номером банківського рахунку (IBAN), а також перекази на власний рахунок.

Крім того, є можливість для окремих груп осіб, таких як волонтери та ті, хто може підтвердити офіційні доходи понад 150 тисяч гривень, отримати винятки з цього ліміту.

Як збільшити ліміт

Страшко пояснила, що клієнти можуть подати заявку на збільшення ліміту через мобільний застосунок Приват24 або звернутися до служби підтримки чи відділення банку. Процедура включає подачу документів, що підтверджують легальність джерел доходів, і, як обіцяє банк, це займе всього кілька хвилин завдяки спрощеним формам.

Для тих, хто має офіційні доходи понад 150 тисяч гривень, ПриватБанк може запросити такий пакет документів:

Марія Страшко зазначила, що ПриватБанк планує централізоване підвищення лімітів для клієнтів з підтвердженими доходами. Це дозволить автоматично уникати обмежень на основі офіційно підтверджених джерел доходів і забезпечить зручність управління фінансами для клієнтів.

Раніше ми повідомляли, як правильно перетинати кордон з готівкою. Також ми писали, які валютні обмеження почали діяти з 10 вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі