UA RU

Долари нового та старого зразка: чим відрізняються купюри

Долар є стійкою валютою, і тому саме в ньому частіше зберігають свої заощадження громадяни багатьох країн світу, включаючи Україну

Фото: Скриншот/YouTube

Долари старого та нового зразка мають відмінності

Фото: Скриншот/YouTube

Сьогодні в побуті є долари нового та старого типу. Кошти мають багато відмінностей, які дозволяють безпомилково класифікувати їх. Варто зазначити, що іноді банкноти нового та старого випуску можуть мати курс, який відрізняється, хоча й незначно. Таким чином, у більшості випадків старі варіанти виявляються у програші. Зважаючи на те, що попит на старі банкноти низький, це є цілком закономірно.

Про те, чим відрізняються долари нового та старого зразка, розповів сервіс "Garant".

В чому відмінності купюр

Американські долари нового та старого зразка легко відрізнити за такими ознаками:

Основними відмінностями між новими та старими банкнотами є технології друку та наявність візуальних і тактильних знаків, які підтверджують справжність. Нові купюри друкують на сучасних матеріалах за допомогою передових технологій друку. Унікальні технології виготовлення значною мірою зменшують ймовірність підробки грошових знаків.

За останні два десятиліття в Сполучених Штатах були змінені дрібні банкноти:

Відмінності, які мають нові купюри, полягають у тому, що вони мають оновлений дизайн, а також невидимі, на перший погляд, елементи захисту, такі як тривимірні смуги, водяні знаки та мікротекст. Банкноти нового зразка відрізняються розміром і матеріалом, з якого вони виготовлені. Зміни вплинули на банкноти великого номіналу, особливо 100 доларів.

Основна відмінність нових доларів полягає в кольорі. Так, зелений став синім. Крім того, портрет Бенджаміна Франкліна розширився, а рамка навколо нього зникла. В оновленому дизайні з'явилися символи свободи: перо, чорнильниця, яка змінює колір на зелений при нахилі купюри, та видно слова Декларації незалежності.

Раніше ми розповідали про те, які номінали долара існують у 2024 році. Також ми писали про те, як самостійно визначити справжність доларових купюр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі