UA RU

Золотий квиток в "рай": Іспанія платить великі гроші за переселення

Країна вирішила вдихнути нове життя в одну зі своїх наймальовничіших долин, а тому хоче, аби туди переїхали жити більше люди

Фото: pexels

Країна готова платити чималі гроші громадянам

Фото: pexels

Іспанія готова платити гроші людям, аби ті переїхали в долину Амброз та відродили там життя. Ті, хто готовий залишитися там жити, пропонують більше ніж десяток тисяч доларів. Але разом з тим, для охочих є певні умови.

Про це пише The Sun.

Що варто знати про переїзд

Іспанія вирішила вдихнути нове життя в одну зі своїх наймальовничіших долин – Амброз. Розташована в горах, ця долина є справжньою перлиною природи. Від Мадрида до неї можна дістатися приблизно за три години. Найбільше поселення в цьому регіоні, Ервас, має населення менш як чотири тисячі осіб. Деякі ж села в цьому муніципалітеті налічують всього близько 200 жителів.

Наразі влада пропонує поїхати в долину Амброз лише 200 людям. Їм вже готові заплатити по 16 тисяч доларів кожному за переїзд. Однак, аби отримати ці гроші, то вам треба буде жити в даному регіоні щонайменше 2 роки. Очікують, що люди працюватимуть дистанційно.

"Залучення висококваліфікованих фахівців з високими доходами матиме дуже позитивний вплив на нашу економіку. Це сприятиме зростанню споживання, збагатить нашу землю талантами, розширить можливості", – мовиться у повідомленні.

Для того, щоб переїхати в долину Амброз, люди повинні мати легальний дозвіл на проживання в ЄС та займатися дистанційною роботою в галузі технологій.

Одна з країн автоматично не приймає українських біженців з західних регіонів

Ми вже писали про те, що наразі за час повномасштабної війни Норвегія прийняла близько 85 тисяч українців. Це попри те, що населення самої країни складає 5,6 мільйона людей.

"Ми не можемо прийняти непропорційно велику частку переміщених осіб у порівнянні з країнами Північної Європи", – каже міністр юстиції Емілія Енгер Мель.

Індивідуально розглядатимуть запити про те, надавати притулок чи ні жителям наступних областей:

Все тому, що влада Норвегія вважає ці регіони безпечними. Ба більше, за словами спікерки, сьогодні можна зустріти чимало чоловіків, що підлягають призову і їх кількість лише зростає.

Раніше ми розповідали, на які виплати можуть розраховувати біженці після повернення до України. Також ми писали, яку грошову допомогу отримують громадяни України за кордоном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі