UA RU

Зарплати викладачів технікумів та училищ – скільки платять у 2023 році

Розбиралися, чи відбулось підвищення зарплат для викладачів у 2023 році та від чого залежить посадовий оклад

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Зарплати викладачам технікумів у 2023 році не підвищували

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Викладачі технікумів та профтехучилищ отримують зарплати згідно із нарахуваннями за Єдиною тарифною сіткою. У 2023 році посадові оклади не підвищувалися через повномасштабну війну, вони залишились на рівні минулого року.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 20 грудня 2022 року № 1411.

Що таке ЄТС

Єдина тарифна сітка (ЄТС) – це таблиця коефіцієнтів, яка дозволяє визначити посадовий оклад для посади певного рівня (тарифного розряду) на основі посадового окладу 1-го тарифного розряду. Чим вищий тарифний розряд, тим більший посадовий оклад. Всього таких рівнів (розрядів) 25. Таку систему використовують чимало бюджетників, наприклад, у галузі освіти, культури та спорту.

Про що ви зазвичай думаєте дорогою на роботу?

Які зарплати у викладачів технікумів та профучилищ

Викладачі технікумів та коледжів відносяться до 17 розряду ЄТС, а це означає що їхній посадовий оклад становить 8 679 гривень. Окрім цього, викладачі можуть отримувати надбавки до зарплати за стаж роботи, за вчене звання та науковий ступінь.

Який розмір зарплат у викладачів вишів

Зарплата викладачам вишів у 2023 році нараховується згідно з Єдиною тарифною сіткою – вона не змінилась у порівнянні з 2022 роком.

Як правило, в усіх викладачів, що належать до науково-педагогічних працівників, є затверджені індивідуальні плани роботи, серед яких чітко виділені всі 4 складових у годинах за видами робіт:

Доплати викладачам

Окрім оплати за окладом, викладачі вишів отримують доплати й надбавки, сума яких може перевищувати навіть 50% окладу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто може отримати компенсацію за втрачений відпочинок. Також ми повідомляли, що в Україні розширили перелік осіб, за яких роботодавці можуть отримати компенсацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі