UA RU

Заробіток для кожного: який металобрухт можуть дорого здати українці

Чи не в кожного українця вдома зберігається всілякий мотлох, який може виявитися досить цінним брухтом і коштуватиме дорого

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на дорогий металобрухт в Україні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Заробляти на металобрухті – реальна перспектива для українців, особливо якщо знати, який мотлох дійсно вартий великих грошей. Зокрема чорний лом коштує дешево, і для вагомого доходу треба назбирати його чималу кількість. А кольорові метали цінуються більше і ціни за них пропонують кращі.

Сайт Pro Гроші розповідає, який металобрухт можна дорого здати в Україні та скільки він коштує.

Зміст
1.Які метали дорого купують
2.Що можна здавати на металобрухт
3.Де шукати покупців на металобрухт

Які метали дорого купують

Громадянам, яким швидко потрібні гроші та які не мають часу вичікувати підвищення вартості, варто зосередитися на пошуку відходів дорогоцінних металів. Йдеться про кольоровий брухт, який в кілька разів дорожчий за чорний. До переліку видів металів, які приймають за високу ціну, входять:

Ціни приємно здивують українців, адже всього за кілограм міді можна отримати 200-250 грн в середньому. Показники вартості відрізняються залежно від місця продажу, попиту на брухт, умов конкретних компаній, ситуації на ринку тощо. Тому рекомендується спершу вивчити актуальну ситуацію, порівняти ціни на різних майданчиках, знайти підходящих покупців, і лише тоді домовлятися про продаж.

Ціни за 1 кг кольорового брухту (грн)
1
Нікель
300
2
Мідь
240
3
Латунь
150
4
Бронза
150
5
Титан
100
6
Алюміній електротехнічний
70
7
Свинець
45
8
Алюміній змішаний
40

Що можна здавати на металобрухт

Не варто думати, що пошуки потрібних металів – важка і довготривала справа. Частину видів кольорового лому, вказаних у переліку, реально знайти вдома у вигляді пошкодженої техніки. Інші доведеться шукати ретельніше, бо промислове обладнання, наприклад, доступне далеко не кожному.

Загалом здати на металобрухт можна наступні речі:

Здавши ці предмети на брухт, ви заробите чимало коштів, особливо якщо назбираєте не кілька кілограмів, а принаймні тонну. У випадку з ломом не працює ситуація оптової знижки, а якраз навпаки – чим більший обсяг здати, тим вищим буде кінцевий заробіток.

Де шукати покупців на металобрухт

Пошукові запити на фразу "продати брухт" покажуть чимало варіантів, куди звернутися для здачі лому. В Україні вдосталь компаній, які приймають метали на перероблення. Одразу на сайтах клієнти дізнаються актуальну вартість різних видів лому та наперед матимуть уявлення, скільки зароблять.

Також багато оголошень про прийом публікують на порталі OLX. Автори зазначають, що пропонують вищі ціни, але насправді показники мало відрізняються від наявних на офіційних сайтах фірм. Тому обирайте спосіб, ближчий для себе, але пам’ятайте, що слід уважно вивчити покупця перед угодою, аби не натрапити на шахраїв.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує металобрухт на OLX. Також ми повідомляли, як заробити на металобрухті великі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі