UA RU

Європейський Союз визнаватиме українські електронні підписи

Україна може стати ще на крок ближче до Європейського Союзу. Розповідаємо що для цього потрібно

Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів ухвалив відповідну постанову

Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволить українцям використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) в Європейському Союзі для отримання певних послуг. А європейський е-підпис буде визнаний в Україні.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Для чого це потрібно

Зараз багато українців перебувають за кордоном. Взаємовизнання кваліфікованого е-підпису допоможе українцям та нашим бізнесам отримувати певні послуги чи ідентифікувати свою особу значно простіше.

Це довготривалий процес, але експериментальний проєкт дозволить до укладення угоди з ЄС вирішити нагальні потреби у сфері е-послуг.

Україна може стати центром інтернет-трафіку між Європою та Азією

Міністерство цифрової трансформації працює над тим, щоб Україна стала важливою частиною інтерконтинентального обміну інтернет-трафіком між Європою та Азією.

У Мінцифрі додали, що один з їхніх пріоритетів – щоб топтехгіганти, як Amazon та Meta, відкривали офіси в Україні.

Крім цього, у планах міністерства – будівництво підводного кабелю через Чорне море, відкриття нових дата-центрів та підсилення наявної мережі у співпраці з Vodafone Group.

Також у Мінцифрі наголосили, що з'єднання з Азією та Близьким Сходом — найпривабливіші для технологічних компаній. Там зосереджені понад 2,5 млрд інтернет-користувачів – це половина з усього світу.

Які компанії розроблятимуть цифрове євро

Європейський центральний банк (ЄЦБ) оголосив про вибір п'яти компаній, які розроблятимуть прототип цифрового євро. Серед них американський техногігант Amazon.

Інші чотири компанії – це іспанський CaixaBank, французький Worldline SA, італійський Nexi SpA та EPI.

Загалом на розробку прототипів цифрового євро претендували 54 провайдери. Причому кожна компанія зосереджується на конкретному цифровому використанні валюти єврозони.

У центробанку наголосили, що "мета цього прототипування – перевірити, наскільки добре технологія цифрового євро інтегрується з прототипами, розробленими компаніями".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі