UA RU

Ялинка може бути дешевою: як правильно обрати час для покупки

Споживачі роблять помилку, купуючи ялинку за кілька тижнів до Нового року

Фото: Globallookpress, КП в Україні. Колаж: Pro Гроші

Коли найбільш вигідно купувати новорічну ялинку

Фото: Globallookpress, КП в Україні. Колаж: Pro Гроші

У грудні традиційно підвищуються ціни на всі товари – продукти харчування, сувеніри, одяг, подарунки та новорічні ялинки. Українці звикли купувати хвойні дерева за тиждень-два до Нового року, але саме цей період вважається найбільш невигідним у питанні економії.

Сайт Pro Гроші розповідає, коли починати полювання на ялинку, щоб не переплатити зайвого.

Пошуки декоративного товару

Все частіше споживачі обирають варіант купувати декоративну ялинку замість живої. У цьому є кілька очевидних плюсів:

Звісно, штучні ялинки коштують дорожче, але у перспективі потрібно витратити гроші лише раз і забути про потребу щороку купувати живе дерево. Оскільки такий товар доступний протягом всього року, бажано замислитися про покупку в літні місяці. Продавці пропонують найбільш вигідні ціни й значні знижки через маленький попит. Рекомендується обирати товар в інтернет-магазинах, а не фізичних, адже онлайн-покупки більш зручні й дозволяють обрати варіант з доступною вартістю.

Зекономити можна, якщо купувати ялинку не тільки для себе, але й для друзів, сусідів, колег, родичів. Гуртовий продаж дозволить значно зменшити роздрібну ціну декоративного дерева. Зауважте, що для правильного вибору потрібно зважати на кілька факторів, зокрема запах і міцність виробу.

Якісна ялинка не повинна виділяти жодних ароматів чи різких запахів. Якщо можна легко висмикнути голочки, це говорить про дешевизну. Також завжди просіть у продавця сертифікат якості: документ є підтвердженням виготовлення декоративної ялинки з екологічно чистих матеріалів і гарантом відсутності у користувачів алергічної реакції.

Коли купувати живу ялинку

Існує дві логічні поради, коли приходити на ялинковий базар для вибору дерева. Перша порада – як мінімум за місяць до 31 грудня. Тоді ціни не будуть кусатися, але виникнуть проблеми стосовно зберігання ялинки у товарному вигляді. Чим довше вона простоїть без використання, тим швидше втратить зелений колір і засохне. Варто розуміти, що лісгоспи їх також заготовляють наперед і тримають у зручному для зберігання місці.

Тобто у квартирі процес руйнування структури здійснюватиметься ще швидше. Якщо купили ялинку заздалегідь, краще помістити її у холодне середовище, тримати на балконі чи в під'їзді. Ідеальний варіант – помістити дерево у воду з янтарною кислотою, що допоможе продовжити її життєвий термін.

Інша порада – купити ялинку за кілька годин до Нового року або, якщо вам байдуже на присутність красуні під час святкування, взагалі перенесіть цю справу на 1 січня. У таку пору продавці намагатимуться будь-як реалізувати товар, що залишився, оскільки попит на нього майже зникне. Тому ялинки коштуватимуть удвічі або втричі дешевше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який штраф можна заплатити за незаконну вирубку новорічних дерев. Також ми повідомляли, що у Києві запрацювали ялинкові ярмарки, та розповідали, які ціни на новорічне хвойне дерево.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі