UA RU

Віртуальна революція: як підключити eSIM на всіх українських операторах

eSIM стане зручним рішенням для тих, хто часто буває за кордоном і хоче розділити особисті та робочі номери

Фото: Unsplash

eSIM підтримується на більшості популярних смартфонів

Фото: Unsplash

Формат SIM-карток є однією з технологій, яка постійно розвивається. Вже активно з'являються віртуальні рішення, які вбудовані в материнську плату вашого пристрою, й мають назву eSIM. Вона може одразу підтримувати декілька віртуальних номерів, має захист від грабіжників і не потребує фізичного втручання у пристрій.

Про те, як підключити eSIM на своєму смартфоні, розповіло видання Vector.

Як під'єднати eSIM на iPhone


Компанія Apple була першою, хто помітив переваги цієї технології, і вона створила привабливі умови для використання її на своїх телефонах. У iPhone є можливість одночасно використовувати до восьми віртуальних карток.

Підключення eSIM на iPhone залежить від того, чи новий смартфон, чи потрібно перенести картку з іншого пристрою. Якщо віртуальний носій був обраний під час покупки, слід слідувати інструкціям, наведеним на екрані, щоб його активувати. Щоб перенести номер, вам потрібно буде отримати інструкції від свого оператора. Активація відбудеться автоматично або за допомогою QR-коду, який він надає.

Потрібно діяти у такому порядку:

  1. Натисніть сповіщення "Стільниковий план готовий".
  2. Перейдіть до параметрів і виберіть цей пункт.
  3. У нижній частині ви побачите кнопку "Продовжити".
  4. Спробуйте перевірити мережу, здійснивши виклик.
  5. Якщо була замінена фізична картка, її потрібно вийняти.
  6. Після цього можна перезапустити пристрій і вільно користуватися ним.

Як під'єднати eSIM на lifecell


Щоб зробити eSIM на lifecell потрібно дотримуватися загального порядку, який наводиться оператором. Відповідно до версії Android і моделі смартфона він може незначно відрізнятися:

Після підтвердження дій відбудеться активація. Цифровий носій тепер включений у телефон і доступний у налаштуваннях. Крім того, можна придбати та активувати віртуальну картку через застосунок. Це не тільки зручно, але й економить час.

Як під'єднати eSIM на Kyivstar


Оператор прагнув зробити встановлення максимально простим. Здебільшого достатньо використовувати застосунок, щоб підключити eSIM. Натисніть на опцію "Замінити SIM на eSIM". Погодьтеся з додатковими вказівками і завершіть активацію, перш ніж перезавантажити пристрій. Звичайна SIM дезактивується, тому її потрібно вийняти.

Використовуйте електронний або фізичний ваучер, щоб активувати віртуальний носій після заміни пристрою. Проскануйте його, підключившись до мережі Wi-Fi.

Як отримати eSIM у Vodafone


Оператор пропонує спочатку придбати віртуальну картку під час заміни. Перед підключенням eSIM заповніть заявку на заміну через застосунок. Після цього оператор сам перенесе номер протягом приблизно двох годин на цифровий носій і повідомить користувачеві про результат.

Зателефонувати на 222 і повідомити серійний номер нової картки – це ще один спосіб. Після цього підтвердьте заявку за допомогою SMS. Найпростіший спосіб – вставити звичайну картку та дотримуватися інструкцій на ваучері для активації віртуальної. Щоб підключити новий носій, перейдіть у меню "Параметри" та додайте SIM-карту. Після цього проскануйте QR-код і підтвердьте операцію.

Зараз на ринку представлено безліч смартфонів від найвідоміших виробників, які підтримують роботу з eSIM. Серед них:

Перевірте підтримку попередньо, оскільки список далеко не повний. Хоча це дуже рідко, але певними операторами все ще не підтримуються деякі пристрої. Зважаючи на популярність eSIM-телефонів, можна бути впевненим, що ця технологія продовжить бути популярною.

Раніше ми розповідали про те, що буде з тарифами операторів у 2024 році. Також ми писали про те, що не поділили Vodafone і lifecell та як суперечка вплине на українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі