UA RU

Українці в Німеччині можуть безплатно орендувати житло: які умови

Розповідаємо про умови договору, завдяки якому українські біженці в Німеччині можуть безплатно отримати житло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці в Німеччині можуть не платити за оренду житла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Від початку повномасштабного вторгнення достатньо велика кількість українців була вимушена переїхати в інші країни, зокрема й в Німеччину. Крім фінансової допомоги, яку виділяє місцева влада, українці також мають можливість отримати безплатне житло.

Про це йдеться на сайті ukrainianingermany.de.

Оформлення оренди житла за допомогою Jobcentre

Українці, які знаходяться в Німеччині, можуть не платити за оренду житла у тому випадку, якщо вони отримуватимуть таку допомогу від Jobcentre або ж від Sozialamt. Проте для її оформлення треба спочатку відповідне свідоцтво — Wohnberechtigungsschein. У разі, якщо ви підпишете договір без нього, тоді платити за житло доведеться самому.

Для того, щоб ви змогли отримати таку допомогу від Jobcentre, необхідно вказати:

Відповідну заяву потрібно подавати у письмовій формі.

Які пункти присутні в договорі про оренду житла

Для того, щоб орендувати житло, потрібно укласти договір. Під час його укладення слід бути уважним, адже доволі часто орендодавці можуть здавати житло без меблів чи інших зручностей. Такі деталі треба уточнювати наперед.

В договорі про оренду житла повинні бути такі пункти:

Зазначимо, що щомісячний платіж складається з холодної оренди (Katmiete), а також з фіксованої суми, яка сплачується за комунальні послуги (Nebenkosten). Разом ці два пункти називаються Warmmiete, що означає тепла оренда. Платежі за оренду житла в основному сплачуються в перший тиждень місяця, проте це слід уточнювати з орендодавцем. Крім того, важливо пам'ятати, що орендодавець може додати будь-які свої умови в договір, тому під час укладання угоди слід бути уважним та перевіряти абсолютно всі пункти, адже розірвати її потім буде складно.

Німеччина збільшить допомогу українським біженцям

Раніше ми писали про те, що українські біженці, які знаходяться в Німеччині, будуть отримувати більше. Таке рішення було прийнято урядом країни. Таким чином, з нового року фінансова допомога Bürgergeld, яку отримують українці, зросте.

У 2024-му році біженці в Німеччині будуть отримувати:

При нарахуванні такої фінансової допомоги враховуються доходи, активи та витрати на житло.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові виплати для українців в Польщі. Також ми повідомляли про нову міжнародну допомогу для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі