UA RU

У кого не вилучатимуть транспорт на потреби ЗСУ

Вилучення транспортного засобу на користь ЗСУ може відбуватись лише за згоди місцевих держадміністрацій

Фото: Львівська ОВА/Telegram

Авто можуть вилучити на потреби ЗСУ

Фото: Львівська ОВА/Telegram

Працівники ТЦК та СП мають право вилучати громадянські транспортні засоби на потреби ЗСУ. Однак влада гарантує, що більшість українців не відчуватимуть впливу цих змін.

Про ці зміни йдеться у законі про мобілізацію, який набув чинності 18 травня.

Згідно з цим документом, вилучення транспорту буде застосовуватися лише в певних ситуаціях і для певних груп людей. Зокрема, йдеться про:

Українців запевнили, що не планується масово забирати автомобілі у людей. Крім того, при вилученні транспортного засобу необхідно буде дотримуватися певних правил.

У кого не забиратимуть транспорт для ЗСУ

Першочергово ТЦК будуть цікавитися лише тими транспортними засобами, які підходять для військових потреб. Однак їх можуть вилучити лише у тому випадку, якщо людина має більше одного транспортного засобу. Йдеться про:

Водночас заборонено забрати автомобіль у людини з інвалідністю 1 чи 2 групи, а також у людини, для якої водіння є єдиним джерелом доходу. В інших ситуаціях транспортні засоби можуть бути мобілізовані ТЦК, СБУ або розвідувальними органами на основі рішень відповідних місцевих державних адміністрацій.

Раніше ми розповідали про те, як уникнути конфіскації майна за неоновлення даних в ТЦК. Також ми писали про те, де ТЦК не може вручати повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі