UA RU

Рівень безробіття в Україні впав до історичного мінімуму – що відбувається на ринку праці

Безробітних в Україні стає все менше, а ось потреба роботодавців у працівниках продовжує зростати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зростає кількість вільних робочих місць

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні рівень офіційного безробіття впав до історичного мінімуму. Показник, який було зафіксовано у серпні 2023 року, свідчить про те, що потреба роботодавців у працівниках зросла ще більше.

Відповідні дані Державної служби зайнятості опублікував Національний банк України.

Що відбувається з безробіттям в Україні

За даними служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних в Україні впала до 108,7 тис. осіб, ще у 2022 році цей показник складав 278,6 тис. безробітних.

У серпні 2023 року кількість осіб, які отримують допомогу з безробіття, суттєво знизилася з 230,5 до 45,4 тис., а вільних робочих місць збільшилося на 9,9 тис., до 47,5 тис. вакантних посад.

Допомога з безробіття

Згідно із Законом України "Про зайнятість населення", розраховувати на грошову допомогу з безробіття можуть лише застраховані особи, страховий стаж яких протягом 12 місяців перед реєстрацією становить не менше ніж шість місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Отримати статус безробітного можуть:

Після набуття офіційного статусу безробітного людина може розраховувати на виплати в розмірі мінімальної заробітної плати (у 2023 році це 6 700 гривень). Якщо страховий стаж за 12 місяців до реєстрації в Центрі зайнятості становить менш ніж сім місяців, виплати нараховуватимуть у розмірі 1 000 гривень.

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть підвищити розмір допомоги по безробіттю. Також ми писали, коли вакансії в Україні заполонять ринок праці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі