UA RU

Поранення чи інвалідність: чому деяким військовим відмовляють у виплатах

З'ясовували, як отримати довідку про травму та в яких випадках можна не розраховувати на одноразову допомогу від держави

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Чому деякі військові не отримують допомогу після поранення

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовець, який отримав поранення під час виконання бойового завдання, має право на компенсацію. Розмір виплат залежить від того, чи отримав він інвалідність внаслідок поранення, а також стану здоров’я внаслідок травми.

Про це йдеться у наказі Міністерства оборони № 332.

Що робити після отримання поранення

Після отримання бойового поранення, військового обов'язково оглядають у медчастині, потім він має отримати довідку про травму (каліцтво, поранення, контузію), яка є основним та первинним документом, котрий підтверджує травму військовослужбовця, отриману під час бойових дій. Довідка може бути видана лікарем (фельдшером) медичного пункту військової частини.

Які документи треба мати з собою для лікування поза військовою частиною:

Яке розслідування проводиться після травмування

Після травмування бійця проводять детальне розслідування всіх обставин події. За інструкцією про розслідування та облік нещасних випадків з військовослужбовцями, професійних захворювань і аварій у Збройних Силах України оцінюється, чи було каліцтво пов’язане із бойовими втратами, чи нещасним випадком.

У яких випадках військовий не отримає виплат після травмування

Раніше ми розповідали про чотири черги загальної мобілізації та кого заберуть на війну в 2023 році. Також сайт Pro Гроші писав, як мобілізують чоловіків до 27 років та кого зараховують у запас.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі