UA RU

Нові правила: одна з країн автоматично не приймає українських біженців з західних регіонів

Відтепер імміграційні органи даної країни лише в індивідуальному порядку розглядатимуть запити від окремих громадян

Фото: pexels

Українці шукають прихистку

Фото: pexels

В Норвегії повідомили, що більше не будуть автоматично надавати притулок певним українцям. Відтепер заявки біженців, які їдуть із західних областей України будуть розглядати в індивідуальному порядку.

Про це повідомила міністр юстиції Емілія Енгер Мель, пише RTE.

Що відомо

Наразі за час повномасштабної війни Норвегія прийняла близько 85 тисяч українців. Важливо, що населення самої країни складає 5,6 мільйона людей.

"Ми не можемо прийняти непропорційно велику частку переміщених осіб у порівнянні з країнами Північної Європи", – каже спікерка.

Відтепер імміграційні органи країни лише в індивідуальному порядку розглядатимуть запити про те, аби надати притулок жителям наступних областей:

Це пояснюється тим, що Норвегія вважає ці регіони безпечними. Енгер Мель також зазначила, що серед українських шукачів притулку збільшується кількість чоловіків, зокрема тих, які підлягають призову.

Скорочення виплат для українців в Ірландії

Ми вже писали про те, що уряд Ірландії скоротив виплати для українців. Хоча від самого початку великої війни країна надавала чималу допомогу для українців, наприклад:

Втім, це спричинило значний приплив біженців до країни та житлову кризу. З березня 2024 року уряд змінив правила розміщення новоприбулих українських біженців. Відтепер нашим громадянам надають безплатне житло лише на 90 днів, а під час цього періоду виплати були зменшені до 38,80 євро на тиждень.

З вересня 2024 року зменшення виплат за проживання на повному пансіоні поширюється на всіх українських біженців, незалежно від дати їхнього прибуття. За підрахунками уряду, це скорочення зачепить приблизно 19 000 українців з тимчасовим захистом, які прибули в перші два роки війни й досі не працюють.

Раніше ми писали, які зміни, щодо українських біженців, запроваджує Німеччина, а також до яких країн виїжджають українці, які рятуються від війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі