UA RU

Найкращий iPhone: яку модель варто обрати у 2024 році

Враховуючи різноманітність доступних моделей iPhone на ринку, важко визначитися з тим, який найкраще купити саме зараз

Фото: Unsplash

Офіційний продаж iPhone 16 в Україні розпочнеться 27 вересня

Фото: Unsplash

До нещодавнього часу iPhone 15 Pro Max вважався найбільшим і найкращим серед доступних iPhone. Однак після випуску серії iPhone 16 у вересні, а також припинення випуску лінійки iPhone 15 Pro, магазин Apple зараз трохи змінився.

Про те, який iPhone найкраще купити у 2024 році, розповіло видання TechRadar.

iPhone 16 Pro Max


Найкращий iPhone в цілому.

Apple iPhone 16 Pro Max.
Фото: скриншот

iPhone 16 Pro Max – це модель, яку вам варто обрати, якщо потрібен найкращий iPhone, який можна купити зараз. Смартфон має великий екран, потужний чипсет, відмінну телефотокамеру, нову кнопку керування камерою та сумісність з Apple Intelligence.

Хоча Apple Intelligence не буде доступна в готовому вигляді до початку наступного року, Apple вважає останню функцію iPhone 16 Pro Max найбільшою перевагою.

iPhone 16 Pro Max працює на чипсеті A18 Pro – це найпотужніший мобільний чипсет, який коли-небудь виробляла Apple, і, ймовірно, найпотужніший мобільний процесор на ринку у 2024 році. Вся ця потужність повинна виконувати завдання прокручування, потокового передавання, ігор і продуктивності. Чудовий 6,8-дюймовий Super XDR OLED-дисплей телефону (з ProMotion) є найбільшим і найкращим екраном iPhone за всю історію.

Ціни на смартфон починаються від 70 999 грн.

iPhone 16


Найкращий iPhone для більшості людей.

Apple iPhone 16.
Фото: скриншот

Якщо вас бентежить більший розмір, швидша частота оновлення та можливості телефотокамери дорожчих моделей Apple Pro, стандартний iPhone 16 – це чудовий універсальний iPhone, який вважається найкращим iPhone для більшості людей.

Хоча iPhone 16 сумісний з Apple Intelligence, що означає, що він не застаріє так швидко, як базова модель Apple 2023 року, iPhone 15 (нижче) все ще є найкращим iPhone, враховуючи його нижчу ціну.

Звичайно, оновлення програмного забезпечення не є єдиною перевагою iPhone 16. На додаток до кнопки Action, яка походить від iPhone 15 Pro, iPhone 16 має абсолютно нову кнопку керування камерою. Він має надшвидкий чипсет A18, більший акумулятор і швидшу зарядку, ніж iPhone 15, а також містку кнопку, яку можна використовувати як традиційну кнопку спуску затвора або якою можна масштабувати та регулювати експозицію.

Що стосується дисплея iPhone 16, ви отримаєте приголомшливий 6,1-дюймовий Super Retina XDR OLED-екран із насиченими кольорами та різким контрастом, але, якщо хочете отримати технологію Apple ProMotion, яка означає частоту оновлення 120 Гц, варто розглядати моделі Pro/Pro Max.

Ціни на смартфон починаються від 47 000 грн.

iPhone 15


Найкращий iPhone за ціною.

Apple iPhone 15.
Фото: скриншот

Стандартний iPhone 15 вважається найкращим за ціною iPhone у 2024 році. Попри відсутність титанових боків, частоти оновлення 120 Гц або високоякісного зуму, стандартний iPhone 15 пропонує більше, ніж він може запропонувати з погляду продуктивності та використання.

Комплектація включає швидкий чипсет A16 Bionic, порт USB-C, надзвичайно потужну 48-мегапіксельну основну камеру та інтелектуальний цифровий екран Dynamic Island від Apple.

Ви втрачаєте сумісність Apple Intelligence з iPhone 15, тому iPhone 16 стане хорошою покупкою, якщо ви готові прийняти штучний інтелект для смартфонів і бажаєте кишенькового компаньйона з перспективою майбутнього.

Однак, iPhone 15 стане чудовим вибором, якщо ви просто шукаєте швидкий, надійний і привабливий iPhone, який прослужить вам протягом 3-4 років.

Ціни на смартфон починаються від 30 799 грн.

iPhone SE (2022)


Найкращий бюджетний iPhone.

Apple iPhone SE (2022).
Фото: скриншот

Оскільки iPhone 13 офіційно знято з продажу, 4,7-дюймовий iPhone SE (2022) залишається найдоступнішим iPhone, який Apple все ще продає, і залишається чудовим доступним варіантом для тих, хто віддає перевагу меншому, простому iPhone.

Цей чудовий, стильний пристрій був фактично першим iPhone середнього класу з підтримкою 5G, яка була основною перевагою продажів на момент його випуску. Наявність все ще працездатного чипсета A15 Bionic є ще одним великим плюсом. Попри те, що iPhone SE (2022) значно старший, він може похвалитися більшою потужністю, ніж багато найкращих дешевих телефонів на Android.

iPhone SE (2022) надзвичайно зручний у використанні завдяки тонкому, легкому дизайну та компактному дисплею. Однак наразі великі рамки над і під дисплеєм роблять його надто старим.

Якщо вас влаштовує застарілий вигляд, то iPhone SE (2022) все ще досить готовий до майбутнього, оскільки працює з iOS 18 і буде підтримувати оновлення програмного забезпечення протягом щонайменше чотирьох років.

Ціни на смартфон починаються від 13 900 грн.

iPhone 16 Plus


Найкращий iPhone за часом автономної роботи.

Apple iPhone 16 Plus.
Фото: скриншот

Якщо ви віддаєте перевагу більшому iPhone, але не хочете витрачати багато грошей на iPhone 16 Pro або iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Plus є чудовим вибором.

Модель цього року має всі переваги стандартного iPhone 16, включаючи кнопку Action, кнопку контролю камери та сумісність з Apple Intelligence. Однак у Plus є перевага у роботі від заряду батареї, яка значно перевершує конкурентів за порівняльною ціною.

iPhone 16 Plus пропрацював 16 годин 29 хвилин, конкуруючи з iPhone 16 Pro Max, під час тестування. Рекомендується вибрати саме цей телефон замість iPhone 16 Pro Max, якщо час автономної роботи є найважливішим.

Ціни на смартфон починаються від 45 918 грн.

Раніше ми розповідали про те, що Google висміяла iPhone 16 у новому відео. Також ми писали про те, скільки треба працювати українцям, аби купити новий iPhone 16.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі