UA RU

Атрибут багатства і розкоші: скільки коштували найдорожчі годинники світу (фото)

Розповідаємо, які бренди створили настільки оригінальні годинники, що вони стали одними з найдорожчих у світі

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які годинники є найдорожчими у світі та в чому їхня унікальність

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі бізнесі, розкоші та елітарності годинник – один з невід’ємних атрибутів статусу. Він довершує образ і робить його ефектнішим, більш сучасним і стильним. Більшість людей знають про вироби відомих брендів, як от Rolex, Omega та Tag Heuer. Втім існують менш голосні назви, наприклад, Patek Philippe, Breguet і Chopard, які також свідчать про багатство. За деякі окремі годинники колекціонери і просто заможні люди готові віддати шалені гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає про одні з найдорожчих виробів у світі, що коштують неймовірно дорого як для звичайного аксесуару на руку.

Rolex Cosmograph Daytona Watch

Модель набула неймовірної популярності завдяки першому власнику – голлівудському актору та режисеру Полу Ньюману. Він отримав годинник у подарунок від дружини і носив на руці щодня між 1969 та 1984 роками. Після цього продажі Rolex злетіли до неймовірних висот. У 2017 році аксесуар з’явився на аукціоні та був проданий новому власнику за 17,8 млн доларів. Причому ціна пояснюється саме історією годинника, а не матеріалами чи унікальними характеристиками.

Годинник Rolex Cosmograph Daytona
Фото: Rolex.com

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Це одна з найскладніших з технічної точки зору моделей, яку виготовили в 1933 році для банкіра Генрі Грейвса-молодшого. Компанія хотіла створити кишеньковий годинник, що матиме вічний календар із часом сходу та заходу сонця, а також зіркову карту Нью-Йорка. Ще аксесуар унікальний вмістом 18-каратного золота. В 2014 році його продали на аукціоні Sotheby's за 24 млн доларів.

Годинник Patek Philippe Henry Graves Supercomplication
Фото: Sothebys

Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette

Годинник відомий багатьма унікальними характеристиками, зокрема:

У манжеті бренд використав Калібр 101, який з 1929 року був найменшим механізмом у світі. Годинник надягла на свою коронацію королева Великої Британії Єлизавета II в 1953 році. Ціна аксесуару – 27 млн доларів.

Годинник Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette
Фото: Watch.com.ua

Graff Diamonds The Fascination

Цей годинник може трансформуватися у каблучку завдяки наявності знімної частини. Він виготовлений з білих діамантів вагою 152,96 карат і вишуканого центрального каменю з незвичайним огранюванням (38,13 карат). Ця особливість зробила модель однією з найдорожчих у світі, бо бренд Graff виставив цінник у 40 млн доларів.

Graff Diamonds Hallucination

Першість також належить будинку Graff Luxury. Цей ювелірний шедевр виготовлений з рідкісних яскравих діамантів різних кольорів – блакитних, жовтих, рожевих, помаранчевих і зелених. Загальна вага – понад 110 карат. Сам браслет із платини, що вплинуло на неймовірну вартість годинника. Через складність реалізації та унікальне гравіювання каміння виріб коштує 55 млн доларів.

Годинник Graff Diamonds Hallucination
Фото: Graff Diamonds

Який годинник у найбагатшої людини світу

Зрозуміло, що всі вказані аксесуари будуть по кишені лише доларовим мільярдерам, яким не шкода витратити кілька десятків мільйонів доларів на годинник. Бернар Арно – директор французького конгломерату LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA – лідирує у списку Forbes і також носить на руці не звичайний виріб.

Ми з’ясували, що його годинник виготовлений з білого золота, має чорно-білі мітки та стрілки, вічний календар і фази Місяця. Всього створено 170 екземплярів компаніями Patek Philippe та Tiffany & Co. Модель 5740 є частиною лімітованої колекції, що стала результатом колаборації брендів.

Свого часу один виріб на аукціоні купив 31-річний колекціонер із Каліфорнії Зак Лу за 6,5 млн доларів. Але в роздріб годинники продавали за 52 635 доларів, що звучить не настільки масштабно в порівнянні з найдорожчими аксесуарами у світі.

Раніше сайт Pro Гроші писав про яхту з метеориту і діамантовий годинник. Також ми повідомляли, як "правило 72 годин" зробить з вас мільйонерів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі