UA RU

Найбагатші футбольні клуби світу: хто входить до десятки лідерів

Віднедавна у світі футболу почалися крутитися шалені суми грошей, а зарплатами топових футболістів вже нікого не здивуєш

Фото: Unsplash

Футбол цікавить глядачів не грою, а фінансовими можливостями

Фото: Unsplash

Футбольний світ завжди привертає до себе увагу не лише через свої спортивні досягнення, але й через величезні фінансові можливості. Клуби інвестують у найкращих гравців, розвивають свою інфраструктуру та змагаються за престижні трофеї, але ще більший інтерес викликає їх вартість на ринку.

Про 10 найдорожчих футбольних клубів світу розповідає редакція сайту Pro Гроші, посилаючись на дані порталу Sportico.

Хто потрапив до рейтингу найдорожчих клубів

Рейтинг ґрунтувався на аналізі доходів клубів від основних джерел:

Доходи від трансферів і податки на додану вартість не враховувалися.

На вершині рейтингу опинився "Манчестер Юнайтед". Далі йдуть два іспанські клуби: "Реал", де виступає українець Андрій Лунін, та "Барселона". Серед інших команд у десятці також є "Арсенал" з Олександром Зінченком та "Челсі" з Михайлом Мудриком. Крім англійських та іспанських клубів, у рейтинг увійшли німецька "Баварія" та французький ПСЖ.

Рейтинг десяти найдорожчих футбольних клубів світу має такий вигляд:

Серед 50 найдорожчих клубів найбільше представлені команди з найвищого дивізіону США і Канади – їх аж 20, проте жодна з них не потрапила до рейтингу десяти. Переважну більшість серед лідерів списку складають клуби Англійської Прем'єр-ліги, які зайняли шість місць у першій десятці.

Раніше ми розповідали про те, на яких авто їздять топові українські футболісти. Також ми писали про те, який м'яч вважається найдорожчим у світі футболу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі