UA RU

iOS 18 нарешті тут: 8 основних нововведень, які ви захочете протестувати

Перед стартом продажів нових iPhone 16, Apple готується провести реліз оновлення операційної системи

Фото: Скриншот/YouTube

Оновлення буде доступне 16 вересня близько 20:00

Фото: Скриншот/YouTube

Після більш ніж трьох місяців бета-тестування iOS 18 нарешті буде доступний широкій громадськості цього понеділка, 16 вересня. На iPhone XS і новіших моделях оновлення має бути доступне для встановлення починаючи приблизно з 20:00.

Про це пише MacRumors.

Оновлення буде доступно у "Параметри" в розділі "Загальні", натиснувши "Оновлення програмного забезпечення".

Видання виділило 8 основних нових функцій, які з'являться в iOS 18. Apple пообіцяла, що функції Apple Intelligence з'являться лише в iOS 18.1 і пізніше, однак в Україні не працюватимуть.

Налаштовуваний домашній екран

В iOS 18 з’явилися нові параметри налаштування – "Темний" і "Забарвлений", які дозволяють змінювати колір значків додатків.

Функція кастомізації.
Фото: MacRumors

Крім того, значки додатків тепер можна розміщувати в будь-якому місці на сітці домашнього екрана. Також ви можете встановити значки додатків, які можуть мати більший розмір, не додаючи під них текстових підписів.

Оновлений Центр керування

Центр управління був перероблений в iOS 18.

Редизайн Центру керування (Control Center).
Фото: MacRumors

Як і головний екран, його тепер можна більше налаштовувати, дозволяючи вам змінювати порядок та розмір елементів управління на кількох сторінках. Ви можете легко додати більше елементів управління з абсолютно нового каталогу елементів управління.

Покращення iMessage

iMessage отримав багато нових функцій на iOS 18, включаючи можливість використовувати будь-який емодзі як реакцію Tapback. А також:

Покращення iMessage.
Фото: MacRumors

Оновлений додаток "Фотографії"

Як повідомляє Apple, додаток Фотографії отримав найбільше оновлення за всю історію iOS 18, видаляючи вкладки на користь цілісного дизайну.

Новий додаток галереї.
Фото: MacRumors

Зміни були неоднозначними, що призвело до того, що Apple коригувала дизайн додатка під час бета-тестування iOS 18.

Блокування додатків допомогою Face ID

iOS 18 надає можливість блокувати будь-які програми за допомогою паролю iPhone, Face ID або Touch ID для забезпечення безпеки та конфіденційності.

Блокування додатків за допомогою Face ID.
Фото: MacRumors

Тепер ви можете приховати програму, перемістивши її до прихованої папки з заблокованими додатками.

Додаток "Паролі"

"Паролі" – це абсолютно новий додаток в iOS 18, який пропонує багато функцій, які раніше були доступні в додатку "Налаштування" за допомогою ключа iCloud.

Додаток зі збереженими паролями.
Фото: MacRumors

Цей програмний продукт спрощує управління ключами доступу, паролями, кодами двофакторної автентифікації та багатьма іншими функціями.

Контроль відволікання

Нова функція "Контролю відволікань", яка включена в Safari, може бути використана для приховування деяких елементів вебсайтів, таких як форми підписки на розсилку та запити дозволу на використання файлів cookie.

Контроль відволікання.
Фото: MacRumors

Проте, Apple заявляє, що ця функція не була розроблена для блокування реклами. Якщо ви приховуєте рекламний банер, він з’явиться лише тоді, коли контент реклами зміниться.

Ігровий режим

Ігровий режим, який вперше був представлений на Mac, тепер доступний на iPhone.

Геймерський режим.
Фото: MacRumors

За словами Apple, ігровий режим мінімізує фонову активність для підтримки стабільно високих частот кадрів під час гри, а також значно знижує затримку звуку під час використання AirPods і робить бездротові ігрові контролери надзвичайно чутливими.

Раніше ми розповідали про те, чому попередні замовлення iPhone 16 слабші за торішні. Також ми писали про те, скільки коштують нові iPhone 16 в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі